Корупцията се бори единствено с пари. Второ - тя се

...
Корупцията се бори единствено с пари. Второ - тя се
Коментари Харесай

Витков и Джамбазки в спор къде е причината за корупцията

Корупцията се бори само с пари. Второ - тя се бори с полезности в обществото и не става от през днешния ден за на следващия ден. Може би най-бързата битка с нея е легализацията за множеството неразрешени вещества, закон за лобизма. Да приказваме, че в най-бедната страна в Европа може да се пребори корупцията с рестриктивни ограничения, са дивотии. 

Това разяснява пред Нова тв Светльо Витков. 

Да легализираме кражбата е много авангардно, само че надали ще сработи, разяснява Петър Москов. 

Десетилетия приказваме за корупция. През това време се смениха всевъзможни държавни управления, само че се случва едно и също - корупторите. Сменят се проявленията им, политическите им лица, само че главните коруптори си остават. Ние и Русия сме страните, където не беше въведена лустрацията и по тази причина имаме такава корупция, уточни Москов. 

Ако си мислите, че корупцията е единствено на Изток и я няма в Брюксел, грубо се лъжете. Там има толкоз жестока, мазна, нагла корупция от метода, по който строят публичните здания институции на Европейски Съюз, до метода, по който поръчват кафе на съвещанията, разяснява Ангел Джамбазки. 

В тази връзка закона за лобизма е положително решение. Също по този начин корените на корупцията са в хората от 89 година, които политически се пребоядисаха и бяха деца и внуци на някогашната комунистическа номенклатура, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР