Корупция, безработица и сложни отношения със Сърбия - това са

...
Корупция, безработица и сложни отношения със Сърбия - това са
Коментари Харесай

Днес се провеждат предсрочни избори в Косово

Корупция, безработица и комплицирани връзки със Сърбия - това са главните тематики преди и по време на парламентарните избори в Косово. Предсрочният избор е през днешния ден. Премиерът Рамуш Харадинай подаде оставка през лятото. Причината беше призовка, която му изпрати трибуналът в Хага поради съмнения във военни закононарушения.

Проучванията демонстрират, че гласоподавателите са недоволни от ръководството на Харадинай отпред на трипартийна коалиция. Очаква се опозиционните партии да завоюват повече депутатски места.

Демократичната лига за Косово и националистическата партия ''Самоопределение'' са посочени за любимци. Наблюдателите чакат дълги и сложни договаряния за коалиция.

,,За да започнеш работа, би трябвало да подкупиш някого или да познаваш човек на дадена позиция. Дори тези без подготовка ще бъдат взети, а останалите няма да бъдат одобрени'', сподели Линдита Аземи.

,,Политиците станаха доста богати и не желаят и да знаят за проблемите на хората'', разяснява Рамадан Бибай, представен от Нова телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР