Кортовете на ТК Локомотив ще бъдат отдадени под наем за

...
Кортовете на ТК Локомотив ще бъдат отдадени под наем за
Коментари Харесай

Пускат на търг кортовете на Локомотив срещу 1135 лв. на ме...

Кортовете на Търговска колегия " Локомотив " ще бъдат отдадени чартърен за период до 30 години. Това излиза наяве подписаната от кмета на Пловдив Здравко Димитров заповед за разкриване на процедурата. 

Желаещите да наемат тенис базата на " Локомотив " на ул. " Ясна Поляна " (закрита повърхност 2373 кв. м.) и открита повърхност (15 585 кв. м.) ще трбява да заплащат месечен наем в размер на 1135.20 лв. (без ДДС). За интервала на отдаване наемателят е задължен да влага в обекта 3 254 000 лв. без Данък добавена стойност за възстановяване и поддръжка. 

Условието, което се слага е предназначението на комплекса да остане спортната активност (тенис на корт) през целия интервал на контракта.

Търгът ще се организира на 4 октомври 2022 година от 10.00 часа в Община Пловдив, пл. " Централен " 1, залата на ет. 12.

Според мнения в спортната общественост любимец за спечелването на търга е едноименният Търговска колегия " Локомотив " Пловдив, чийто предходен контракт за комплекса бе преустановен поради неизпълнени капиталови задължения. Радликата е, че от няколко месеца в управлението на клуба са предприемачите Димитър Златанов от компания " Лидер " и Александър Асенов от " Хъс ". Двамата към този момент обявиха намерия за съществени инвестиции в Търговска колегия " Локомотив " и дейно ръководство, което да подсигурява развиването въз основата и спортната активност.

Припомняме, че преди 3 години Община Пловдив приключи контракта на Търговска колегия " Локомотив " за използването въз основата до стадион " Пловдив ".  

Тенис клубът с най-дълги обичаи под тепетата е наемател въз основата от 2002-а, когато в управата му влезе предприемачът Ангел Стефанов. След приключването на първия контракт е подписан нов договор през 2012 година Според клаузите му Търговска колегия Локомотив е длъжен да влага в базата 800 000 лв.. С въпросните средства е трябвало да бъда ремонтирана залата, твърдите кортове и трибуните, само че това не се случи. 

Специално формирана комисия от Общината е направила оглед на тенис комплекса и е открила, че плануваните поправки не са осъществени, а вложените средства са доста по-малко. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР