Корпусът на Xenon 800 е изработен от панел с ергономична

...
Корпусът на Xenon 800 е изработен от панел с ергономична
Коментари Харесай

Xenon 800 – ултралека, зрелищна гейминг-мишка


Корпусът на Xenon 800 е направен от панел с ергономична форма, който е напълно перфориран
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Кой може да наклика 20 милиона клика от гейминг? Докато биолозите настояват, че човешката ръка еволюционно не е подготвена за сходно натоварване, ултра-леката гейминг мишка Genesis Xenon 800 е проектирана за най-малко толкоз – 20 милиона клика.

Тя е в действителност напълно лека – тежи 58 грама. За здравите и мощни ръце на умел геймър това може да бъде шокиращо малко – човек напряко не усеща, че държи нещо. Но решението е хубаво, тъй като понижава натоварването на китката. А и въпреки това с сходна лекост мишката може да бъде положително другарче на учениците, принудени да преминат към онлайн образование поради ограниченията против Covid-19.



Корпусът на Xenon 800 е направен от панел с ергономична форма, който е напълно перфориран – прорязан е от шестоъгълници, наподобявайки структурата на пчелните кутийки. Практически мишката е полу-прозрачна. Цветните диоди в нея преливат светлината в разнообразни нюанси, като всичко се вижда през перфорирания корпус – това прави мишката доста зрелищна. Изглежда магнетично в полумрака.

Лекотата в композиция с ергономичната форма вършат Xenon 800 една от най-удобните и ергономични мишки, предлагани на пазара на гейминг-продукти. Изглежда, че в Genesis са намерили златното сечение във връзка с размера и формата. Страничният надолнище е под верния ъгъл, а макро бутоните са елементарно налични с палец – просто е идеална откъм форма.

Трябва да се означи, че в случай че Xenon 800 се стори прекомерно лека някому, то има метод да стане по-тежка, достигайки тежестта на елементарна мишка: производителят е планувал панел с тежести, които да се вградят вътре. Могат да се инсталират една или няколко от общо 12 тежести от по 1,75 грама. Заедно, те могат да докарат общото тегло на мишката до 78 грама.

И „ гърбът ” ѝ може да се сменя – в случай че някому се стори, че с тези пробляскващи светлини е прекомерно шарена или „ светка като дискотека ”. Тогава човек може да постави типичен, компактен панел, с който Xenon 800 ще наподобява напълно обичайно. Смяната става със забележителна лекост. Малки магнитчета крепят панелите към корпуса, по тази причина прикрепването им е въпрос на едно леко допиране.

С лекост се сменя и бутонът за резолюцията, който се намира най-отгоре на тялото на Xenon 800. Той може да е червен или черен.

Самата резолюция варира от 200 до 16 000 dpi с помощта на вградения датчик PMW 3389. Има 50G ускоряване дружно със скорост на следене до 400 IPS. Това значи отлична реакция, както и висока акуратност и точност за всевъзможни цели и за всички вероятни типове игри, които бихме могли да играем.

Скрол-колелото също свети в разнообразни нюанси. Движи се леко, гладко, напряко „ мазно ”. Всичките 6 бутона на Xenon 800 са програмируеми. Така човек може да настрои мишката съгласно личните си чувства за улеснение и елементарно потребление.

Забележително е, че човек може също по този начин да контролира в допълнение и чувствителността, превъртането и скоростта на двойното кликане – и даже може да контролира дистанцията, на което можете да вдигне мишката във въздуха, преди датчикът да спре да наблюдава придвижването. Тази конфигурация зависи от това какъв брой сензитивна би трябвало да бъде Xenon 800 съгласно това до каква степен човек повдига ръката си дружно с мишката по време на интензивна игра. Това е в действителност прелестно допълнение към Xenon 800 и същинска „ черешка на тортата ” от позиция на адаптивност.

С две думи, е фантастично хубава, комфортна, здрава и лека гейминг-мишка на отлична цена – към 105-110 лева (с включен ДДС) и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР