Корпорацията, управялваща Facebook - Meta Corporation е уволнила или наказала

...
Корпорацията, управялваща Facebook - Meta Corporation е уволнила или наказала
Коментари Харесай

Служители на Meta уволнени за кражба на потребителски данни

Корпорацията, управялваща Фейсбук - Meta Corporation е уволнила или наказала дисциплинарно през последната година десетки чиновници и подизпълнители, които са били уличени в хакване на потребителски сметки във FB, заяви   Според изданието в някои от случаите е допустимо чиновниците да са взели подкупи за кражбата на данни.

Част от  уволнените са били част от звената за застраховане на сигурността и са получили достъп до вътрешни принадлежности, известни като Oops (съкратено от „ онлайн интервенция “). Инструментите разрешават на чиновниците да оказват помощ на потребителите да възстановят достъпа до своите сметки, в случай че потребителят е не запомнил паролата си или в случай че акаунтът е бил завзет от хакери.

Въпреки че системата е предопределена за лимитирана приложимост, потреблението на Oops внезапно набъбна през последните години. Според WSJ единствено през 2020 година каналът Oops е обслужвал „ към 50 270 задания, по отношение на 22 000 задания преди три години “. Твърди се, че подхванатите наскоро дисциплинарни ограничения са част от по-голямо следствие от страна на ръководители на Meta за злоупотреби с вътрешната система Oops.

От самата Мета към момента няма формален коментар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР