Корпорацията Тойота“ (Toyota Motor Corp) е взела решение да закрие

...
Корпорацията Тойота“ (Toyota Motor Corp) е взела решение да закрие
Коментари Харесай

„Тойота“ затваря завода си в Санкт Петербург

Корпорацията „ Тойота “ (Toyota Motor Corp) е взела решение да закрие своя цех във втория по величина град в Русия – Санкт Петербург, заяви съветското министерство на промишлеността и търговията, представено от Ройтерс.

Японската автомобилна компания „ ще извърши всички обществени отговорности към колектива в предприятието и ще им изплати спомагателни обезщетения в забележителен размер “, се споделя в известието на министерството, представено от ТАСС.

Освен това „ Тойота “ ще резервира гаранционното сервизно обслужване на колите от марките „ Тойота “ и „ Лексус “ (Lexus) и ще продължи да поддържа своята мрежа от дилъри на моторни транспортни средства.

Заводът, в който се произвеждаха моделите „ Камри “ (Camry) и RAV4, ще бъде непокътнат и може да бъде продаден в бъдеще, написа съветският в. „ Комерсант “, първата медия, която заяви за закриването на фабриката, базирайки се на анонимни източници.

„ Тойота “ спря индустриалната си активност в Санкт Петербург през март заради „ нарушение на веригите на доставки “ и прекрати вноса на моторни транспортни средства в Русия, напомня Българска телеграфна агенция.

Японската компания към момента не е дала отговор на молбата на Ройтерс за коментар по тематиката.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР