Корпорацията SpaceX ограничи използването на нейни технологии за военни цели

...
Корпорацията SpaceX ограничи използването на нейни технологии за военни цели
Коментари Харесай

SpaceX и Илон Мъск прекъснаха Starlink-а на украинската армия, Киев е бесен

Корпорацията SpaceX ограничи потреблението на нейни технологии за военни цели от Украйна.
Оборудването бе доставено гратис незабавно след началото на съветската интервенция.
Отношенията сред Киев и Илон Мъск от месеци надалеч не са положителни.

Напрежение сред Илон Мъск и К иев

Тази седмица галактическата корпорация на американския милиардер предприе ограничения за ограничение потреблението на нейни сателитни интернет услуги за военни цели от Украйна. Малко след началото на съветската интервенция SpaceX въпреки всичко отговори позитивно на настояването на украинския вицепремиер Михайло Федоров в Twitter. Дни по-късно хиляди свързани с интернет сателитни антени бяха доставени за поддръжка на украинците, до момента в който съветската войска нанасяше удари по телекомуникационната инфраструктура на страната.

Приблизително 25 000 антени – налични досега на украинска територия, играят решаваща роля за обезпечаване телекомуникациите. Оборудването бе доставено за филантропични цели, с цел да „ сеподдържат свързани работещите банки, лечебни заведения, фамилии “, напомни в сряда, 8 февруари, президентът на SpaceX Гуин Шотуел по време на конференция във Вашингтон, Съединени американски щати. „ Сателитите на Starlink в никакъв случай, в никакъв случай не са били проектирани за военни цели. Нашето желание в никакъв случай не е било да ги използваме за нахлуване “, сподели тя.

Въз основа на „ отчети “, че технологията Starlink може да е била употребена от украинската войска за ориентиране на бойни дронове против съветски позиции, американската корпорация най-сетне реши да ограничи сигнала. „ Има неща, които може да създадем, с цел да ограничим тази приложимост и го направихме “, изясни тя, без да дава повече детайлности. Армията може да продължи да употребява Starlink, само че единствено „ за връзка “, уточни президентът на SpaceX.

Отговорът на Киев не закъсня. На идващия ден Михайло Подоляк разгласява в Twitter, че компанията на Илън Мъск би трябвало да избере: или е на страната на „ правото на независимост “ с украинците, или е на страната на „ правото на убийства “ на руснаците. Американският милиардер не разяснява това известие. Но сред Киев и американския милиардер връзките от няколко месеца са напрегнати.

От супергерой до суперзлодей

Миналия октомври Илън Мъск си навлече гнева на украинския президент Володимир Зеленски като предложи на потребителите на Twitter да гласоподават за или срещу кротичък сюжет, съгласно който Украйна просто би трябвало да се откаже от напъните да си върне Крим и да отстъпи контрола над районите Луганск и Донецк. Дни по-късно сигналът на Starlink – главното средство за връзка на бойното поле, бе стеснен и недосегаем на фронтовата линия, когато украинските войски се опитваха да напреднат, с цел да си възвърнат територии.

Украински публични лица тогава упрекнаха американския милиардер, че се пробва да заиграва с Русия. Седмица по-късно CNN разкри, че SpaceX поискала държавното управление на Съединени американски щати да финансира разноските за Starlink за идващите 12 месеца, фактурирани на 400 милиона $. „ В положение сме да предлагаме повече терминали на Украйна или да финансираме потреблението на съществуващи терминали за неустановен интервал от време “, гласи имейл от шефа по продажби на SpaceX до Пентагона, изпратен през септември, копие на който стана притежание на американските медии.

Високопоставен чиновник на Министерството на защитата на Съединени американски щати сподели пред CNN, че SpaceX желае „ да се представиза воин. “ Илон Мъск бързо реагира, като разгласи в Twitter: „ По дяволите всичко това... ще продължим да финансираме украинското държавно управление гратис. “ Миналата седмица милиардерът напомни обаче, че „ Starlink е гръбнака на връзката на Украйна с фронтовите линии “ и че без тази технология възможностите за победа са съвсем нулеви.

Превод: доктор Радко Ханджиев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР