Корпорацията Кока-Кола (Coca-Cola) обяви днес спад на приходите си през

...
Корпорацията Кока-Кола (Coca-Cola) обяви днес спад на приходите си през
Коментари Харесай

Кока-Колаотчита спад на приходите през третото тримесечие,но прогнозира увеличение на годишна база

Корпорацията " Кока-Кола " (Coca-Cola) разгласи през днешния ден спад на приходите си през третото тримесечие, защото размерът на продажбите й не се е трансформирал или се е намалил на пазарите в някои страни, съобщи Асошиейтед прес.

Базираният в Атланта колос в бранша на производството на безалкохолни питиета заяви, че приходите му са се намалили с 1 % до 11,9 милиарда $. Тази сума обаче е над прогнозите за доходи в размер на 11,6 милиарда $, предстоящи от анализатори от Уолстрийт, интервюирани от компанията за финансови услуги Фактсет (Factset).

Корпорацията предвижда, че приходите й от продажби на артикули и услуги ще се усилят с 10 % през цялата 2024 година

" Кока-Кола " увеличи цените на своята продукция с 10 % през интервала юли - септември. Компанията разгласи, че това се дължи на инфлацията, както и частично на хиперинфлацията на някои пазари, измежду които е този в Аржентина.

От края на 2020 година насам корпорацията покачва продажните си цени на всяко тримесечие. Тази процедура обаче може да се отрази отрицателно на търсенето на нейните артикули, показва АП.

В България производителят на безалкохолни питиета е показан от компанията " Кока-Кола Хеленик " (Coca-Cola Hellenic), която бутилира и продава негови артикули у нас, предават от Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР