Корпорацията Ford Motor премина към публикуване на тримесечните си отчети

...
Корпорацията Ford Motor премина към публикуване на тримесечните си отчети
Коментари Харесай

Ford Mustang Mach-E след обновление поевтиня в цената и увеличи запаса си от пробег, но премина към LFP-батерии в базовата си версия

Корпорацията Ford Motor мина към издание на тримесечните си доклади с новината за възобновяването на приема на поръчки за електрическия кросоувър Mustang Mach-E, който ще се създава в осъвременен цех в Мексико с леко освежен тип. Ценовите войни с Tesla не бяха напразни, тъй че кросоувърът на Ford поевтиня с до 4000 $, само че в това време усили пробега на базовата версия.

Тази композиция от обновления коства на електрическия автомобил прехода към LFP-батерии в базовата версия – от през днешния ден цените стартират от $42 995 за версията на кросоувъра със задно предаване. Запасът от ход се е нараснал с 42 км до 400 км, а версията със задвижване на всички колела за $45 995 може да измине не повече от 362 км без презареждане. Преходът към батерии с стоманен фосфат (LFP) понижи цената на батерията и усили живота ѝ, само че колата би трябвало да е станала по-тежка и в студено време такава батерия губи заряда си по-бързо. Ford намерено предлага на купувачите в районите със студени зими да платят спомагателните $7000 за NCM-батерия. Най-скъпата версия на кросоувъра коства $59 995 в базово осъществяване.

Трябва да се означи, че след обновлението колата стартира с пет минути по-бързо да запълва заряда на тяговата батерия от станцията за бързо зареждане. Вариантът с LFP-акумулатор може да бъде потребна за тези, които постоянно зареждат батерията до 100% потенциал, което не постоянно се предлага от производителите, заради опасения за утежняване във връзка понижаване на акумулаторния запас.

Отсега нататък Ford ще дават на купувачите на Mustang Mach-E 90-дневен експериментален абонамент за услугата BlueCruise, която включва разнообразни дейни системи за подкрепяне на лидера. За да резервира достъпът си до опцията за три години, след приключване на пробния интервал, потребителят ще би трябвало да заплати $2100 вместо предходните $1900. Това е сумата, която Ford пресмята за тригодишен абонамент за фирмената услуга.

Ако се върнем към тематиката за тримесечния доклад на Ford Motor, тогава във връзка с производството на електрически автомобили, компанията си слага за цел да удвои производството на кросоувърите Mustang Mach-E до края на годината и да утрои производството на Пикапите F-150 Lightning. Пускането на електрически автомобили през тази година продължава да носи загуби на компанията и тя ще загуби най-малко 3 милиарда $ в съответната област, само че до края на годината към момента чака да докара своите модели от първо потомство до доходност заради увеличените продажби. Миналата година Ford загуби 2,1 милиарда $ от електрическите автомобили, а от 2021 година тези загуби доближиха 6 милиарда $.

Ford създаде единствено към 5400 кросоувъра Mustang Mach-E през първото тримесечие, само че след повторното пускане на завода в Мексико чака да навакса изоставането през втората половина на годината. При годишно съпоставяне, индустриалните размери на този модел са намалели с 20% през първото тримесечие, до момента в който общият брой електрически автомобили, създадени от Ford, се е нараснал с 41% до 10 866 единици. От пикапите Ford F-150 Lightning през първото тримесечие са продадени 4291 екземпляра.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР