Корпоративният дълг в Щатите е на своето най-високо ниво спрямо

...
Корпоративният дълг в Щатите е на своето най-високо ниво спрямо
Коментари Харесай

Ще се превърне ли корпоративният дълг в новата бомба за американската икономика?

Корпоративният дълг в Щатите е на своето най-високо равнище по отношение на брутния вътрешен артикул (БВП) на стопанска система номер 1 в света от интервала на финансовата рецесия насам. И тази обстановка може да се трансформира в новото главоболие за Съединени американски щати при съответни условия, написа уеб сайтът CNBC.

Стимулиран от ниските лихви и мощното търсене от страна на вложителите дългът на нефинансовите компании в страната е повишен до 8,7 трилиона $, което се равнява на над 45% от Брутният вътрешен продукт. Това показва Дейвид Адър, който е основен пълководец на анализаторската компания Informa Financial Intelligence.

Според данните на Федералния запас корпоративното кредитиране е повишено с 1 трилион $ за едвам две години.

" Ние не би трябвало да се тормозим за това преди да забележим закъснение в стопанската система и спад в облагите ", разяснява специалистът.

" Ниските лихви окуражават американските компании за теглят повече заеми, само че казусът е, че те не употребяват тези пари, с цел да се разрастват, а с цел да вдигнат цената на акциите си ", изяснява той.

" С растежа на стопанската система и мощните облаги сме малко загрижени за пазара на корпоративния дълг, който към този момент не отразява прекалено агресивното вдишване на заеми за " напомпването " на активи ", разяснява от своя страна Робърт Тип, който е капиталов съветник в PGIM Fixed Income.

" Компаниите разполагат с доста пари кеш и макар че можете да намерите случаи на предоговорени заеми, то има и компании, които съумяват да заплащат своите без усложнения ", добавя експертът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР