Корпоративните резултати на вече публикувалите своите отчети 10% от компаниите

...
Корпоративните резултати на вече публикувалите своите отчети 10% от компаниите
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Индексите отбелязват рекорди

Корпоративните резултати на към този момент разгласилите своите доклади 10% от фирмите в показателя S&P 500 демонстрират слабия старт на сезона. Но това не пречи на възхода на показателя по няколко аргументи. Първата е, че финансовият бранш е един от тези с утежняване на резултатите си на годишна база.

Банките към този момент дадоха докладите си, само че като цяло секторът е водещ във връзка с понижението на нормата на облага дружно с добива на първични материали и опазването на здравето. Слабите резултати на някои банки доведоха до забележителна изненада в отрицателна посока за финансовия бранш. Все още е рано да се обобщават осъществените облаги, само че реакцията на вложителите е показателна. Дори и тези компании, които имат по-добри резултати от прогнозите, са осъдени от вложителите. Индексите завършиха предходната седмица на върхове, тъй като софтуерният бранш регистрира забележителен растеж. Производителите на чипове водеха NASDAQ нагоре. Очакванията са, че техните доклади ще бъдат положителни, само че от голяма важност е дали и реакцията на вложителите ще бъде също толкоз добра. Ако продължаваме да виждаме единствено повишаване на акциите на огромните компании и от ден на ден уязвимост при останалите, по този начин ще се образува най-малко кратковременен връх на показателите. И в случай че техните доклади не привлекат нови покупки, пазарът ще навлезе в промяна за идващите няколко седмици или месеци. Дълбочината й ще зависи от икономическото закъснение в Съединени американски щати.

Макро новините през седмицата ще са забавни с данните за един от показателите за инфлацията в Съединени американски щати, за който се смята, че се следи от централните банкери. Заседанието на Европейската централна банка също ще притегли вниманието на пазара в очакване на насоки за намаляването на лихвите, което би трябвало да стане факт до няколко месеца. Интересни ще бъдат и резултатите от изследванията за бизнес климата и потребителското доверие в Германия, изключително в случай че има възобновяване след дългия интервал на уязвимост през миналите две години. Икономистите не чакат в допълнение утежняване на тези знаци, само че в случай че това се случи, ЕЦБ ще би трябвало да работи по-рано и по-силно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР