Коронавирусната инфекция протича тежко при едва 5 процента от пациентите,

...
Коронавирусната инфекция протича тежко при едва 5 процента от пациентите,
Коментари Харесай

Тежък Covid при 5% от пациентите в болници

Коронавирусната зараза протича тежко при едвам 5 % от пациентите, настанени в лечебни заведения. Заети са 4 на 100 болничните кревати и не се регистрира натоварване на здравната система. Това заяви от парламентарната естрада министърът на опазването на здравето в оставка Асена Сербезова.

По думите на Сербезова 9 области в страната се намират в първия стадий от четири за въвеждане на противоепидемични ограничения. Те включват носене на маски в болнични и обществени заведения, съблюдаване на отдалеченост при скупчване на доста, работа от у дома при опция и засилен утринен филтър в детските градини.

" Министерството на здравеопазването продължава да следи непрестанно разпространяването на Covid-19 в страната и при нужда на постигане на високи равнища на 14-дневна заболяемост и отчитане на наклонност за трайно завишаване на броя на заетите болнични кревати и обвързваното с това натоварване на болничната система, което все още не отчитаме, само че в случай че се регистрира, има опция да се вкарат и други противоепидемични ограничения, които са планувани в националния действен проект за справяне с пандемията от Covid-19 ", сподели още Сербезова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР