Коронавирусната епидемия изкара на преден план кадровия дефицит в здравната

...
Коронавирусната епидемия изкара на преден план кадровия дефицит в здравната
Коментари Харесай

Експерт: Епидемията изкара на преден план кадровия дефицит в здравната система

Коронавирусната зараза изкара на напред във времето кадровия недостиг в здравната система в цели райони. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ доктор Мими Виткова, ръководител на Асоциацията на лицензираните сдружения за непринудено здравно обезпечаване и някогашен министър на опазването на здравето.
„ Изкара недостига на избрани водещи специалности – на анестезиолози, които от дълго време изтекоха към Западна Европа, на инфекционисти, на терапевти. Стигна се до парадокса в моя роден град с ковид да се занимават и да лекуват очен и дерматолог. Ще продължава ли в този дух да се развива здравната система? Абсолютно стихийно, без всякакво обрисуване на потребностите на популацията, без установяване на епидемиологични и други обстановки, които постановат съществуването на запаси и готови експерти. Ние ще продължаваме по държавна поръчка да приготвяме фрагменти за богата Западна Европа ли? “
Д-р Мими Виткова посочи, че проблемите, които коронавирусът разкри в здравната система са доста, само че по думите й няма обществена сензитивност и в ръководещите, и в опозицията да ги посочат и да предложат съответните им решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР