Коронавирусът ще струва на Обединеното кралство 192 млрд. паунда (около

...
Коронавирусът ще струва на Обединеното кралство 192 млрд. паунда (около
Коментари Харесай

Коронавирусът ще струва на Обединеното кралство над 200 млрд. евро

Коронавирусът ще коства на Обединеното кралство 192 милиарда паунда (около 211 милиарда евро), предизвестиха от Офиса за бюджетна отговорност (ОBR), като допълниха, че Англия ще се изправи пред най-голямото стесняване на стопанската система от 300 години насам, написа вестник London Evening Standard.

От офиса чакат стратегиите за икономическо подкрепяне, оповестени от министъра на финансите Риши Сунак, да костват на страната 193 милиарда паунда, което е много повече от предходните калкулации за 132. 5 млрд.

Цифрите на OBR бяха оповестени дружно с няколко вероятни сюжета - калкулации на офиса за евентуалните вреди върху английската стопанска система и публичните финанси, породени от COVID-19. Според тях английската стопанска система може да се свие с до 14,3% тази година, в най-лошия случай, и да не се възвърне до 2024 година

Дори при най-оптимистичните сюжети брутният вътрешен артикул (БВП) ще се свие с най-малко 10,6%, което не се е случвало в последните 300 години.

Най-вероятният сюжети е Брутният вътрешен продукт да намалее с 12,4%, а безработицата да доближи 11,4%. В момента нейното равнище е 3,9%.

Миналият месец дългът на Англия надвиши 100% от Брутният вътрешен продукт на страната, което се случва за първи път от 1963 година, откакто държавното управление взе голям брой месечни заеми.

Макар OBR да счита, че държавното управление не бърка като се пробва да направи всичко по силите си да ограничи вредите от пандемията, от офиса предизвестиха, че това значи, че Лондон ще би трябвало да се оправи с голям бюджетен недостиг и задължения.

" Изглежда, че ще би трябвало да увеличим налозите или да понижим харченето в обществените финанси по резистентен метод ", обявиха от OBR. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР