Коронавирусът SARS-CoV-2 може да е стар вирус, който вероятно не

...
Коронавирусът SARS-CoV-2 може да е стар вирус, който вероятно не
Коментари Харесай

Появи се нова версия за произхода на коронавируса

Коронавирусът SARS-CoV-2 може да е остарял вирус, който евентуално не е основан в лаборатория в Ухан, а се е „ събудил “ от композиция от естествени фактори. Това твърди проф. Том Джеферсън, старши помощник в Оксфордския център за медицина, представен от английското издание The Telegraph.

„ Мисля, че вирусът към този момент беше тук и имам поради на всички места. Възможно е да си имаме работа със " латентен " вирус, който се е задействал от изискванията на околната среда “, изяснява Джеферсън. Той защитава изказванието си, като отбелязва, че нови изследвания открият по какъв начин преди да се развихри в Китай вирусът е бил разполагаем в разнообразни елементи на света. И дава за резултати от скорошни изследвания, които откриха следи от SARS-CoV-2 в отпадъчните води на Барселона през март 2019 година Проверка на канализационните води на италианските градове Милано и Торино също засече съществуването на ковид още от декември 2019 година Освен това в канализацията на бразилския град Флорианополис бяха открити следи от вируса от ноември 2019 г. Като мотив на своята догадка професорът уточни и Фолклендските острови, където при започване на февруари бе регистриран случай на болест с COVID-19. „ Откъде е пристигнал? ", пита Джеферсън.

Той съпостави пандемията на ковид с испанската тресчица от 1918-1920 година. „ През 1918 година към 30% от популацията на Западна Самоа умира от испанска тресчица, макар че те нямат контакт с външния свят “, споделя професорът. Според него обяснението е, че причинителите на упоменатите болести „ не идват от на никое място и не отиват на никое място “.

„ Те постоянно са тук и от време на време нещо ги задейства, може би плътността на международното население или изискванията на околната среда - това е, което би трябвало да учим “, заключи Джеферсън.

През май Световната здравна организация изключи опцията произхода на COVID-19 да е отвън Китай, само че удостовери, че е допустимо вирусът да се е разпространявал по целия свят неусетно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР