Коронавирусът протича по-тежко, отколкото грип. Неминуемо болен от коронавирус човек

...
Коронавирусът протича по-тежко, отколкото грип. Неминуемо болен от коронавирус човек
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Коронавирусът протича по-тежко, отколкото грип

Коронавирусът протича по-тежко, в сравнение с грип. Неминуемо болен от ковид човек ще попадне в болница. Така националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев отговори на въпрос на Антон Хекимян в утринния блок на bTV по отношение на самолечението на българина, което той ползва от време на време, във връзка с настинките.
Доктор Кунчев разясни, че човек няма по какъв начин да се лекува самичък от ковид. И смъртността е по-висока - изключително в по-напредналите възрастови групи. Наложи ли се, ще приемем нужния брой хора, наранени от ковид, акцентира още доктор Кунчев, който е и член на Националния спешен щаб.
Ние имаме леглова база, само че опираме и до дипломиран личен състав. По думите му сезонния грип протича по-леко, само че визира доста хора и никой не може да каже за какво се връща в този момент грипът. " Б " вариантът е по-различен от вариант " А " и хората, които са го изкарали, нямат имунитет против другия вариант, изясни още доктор Кунчев.

Всички проби, които са изследвани за ковид през последното денонощие, са негативни - 12 в Националната референтна лаборатория, 12 във ВМА и 3 във Варна. За денонощието във ВМА са признати 11 души, на които ще бъдат правени проби, освободени са двама - след карантина, чака се през днешния ден (5 март) да бъдат освободени още трима. Това съобщи началникът на Щаба генерал-майор професор лекар Венцислав Мутафчийски.
Междувременно Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че към този момент счита, че коронавирусът се популяризира по-трудно от грипните вируси и може да бъде спрян.
Коронавирус - аргументи, признаци и лечение 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР