Коронавирусът преобърна живота ни и за първи път учебната година

...
Коронавирусът преобърна живота ни и за първи път учебната година
Коментари Харесай

Бивш зам.-образователен министър похвали дистанционното обучение

Коронавирусът прекатурна живота ни и за първи път образователната година ще завърши отдалечено с уроци от у дома. Учениците ще се върнат в учебно заведение единствено за изпитите след 7-и и 12-и клас.
" В четвъртък имахме среща по покана на министъра на образованието, на която участваха 26 души. На нея се стигна до единодушие изпитите за 7-и 12-и клас да не бъдат извършени отдалечено ", сподели пред bTV Диян Стаматов, шеф на 119-о учебно заведение в София и някогашен зам.-образователен министър (от 8 февруари 2016 година, до 2 февруари 2017 година), съобщи БГНЕС.
" Спазването на всички условия ще бъдат факт – дезинфектанти, отдалеченост сред учениците и учителите. Всичко това ще се приложи, с цел да няма никакви терзания ", добави той.
По думите му, допълнително от 70% от българските учебни заведения образователният развой върви добре. Това е реалност поради извънредно огромния възторг, който влагат учителите. " От доста мощното ентусиазъм, което получават от шефовете на учебните заведения ", сподели Диян Стаматов.
" Никой от нас не очакваше, че тази обстановка ще продължи толкоз дълго време. Дистанционното образование не е планувано за дълготрайно образование. Въпреки това, откакто повече от 60% се оправят добре, значи, че и останалите биха могли да се оправят. Апелът ми към всички тях е да не чакат послания и заповеди, а просто да работят ", прикани Стаматов. " Дистанционното образование е доста по-безопасно за всички – за родители, за деца и учители. В момента няма терзания, които да са свързани със здравето, което е най-важното ", сподели още той.
" МОН даде доста независимост на учебните заведения във връзка с това коя платформа да употребяват за отдалеченото образование. Има обаче над 30 000 деца, които са без устройства ", сподели от своя страна Антонина Кенова от Гражданската самодейност за качествено и новаторско обучение.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 3 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР