Коронавирусът остава активен върху човешката кожа в продължение на 9

...
Коронавирусът остава активен върху човешката кожа в продължение на 9
Коментари Харесай

Парчета кожа на починали, взети при аутопсия, разкриха зловещи неща за К-19!

Коронавирусът остава деен върху човешката кожа в продължение на 9 часа. Това откриха японски откриватели. Това изобретение съгласно тях демонстрира нуждата от постоянно миене на ръцете за битка с пандемията от Covid-19.

Патогенът, който предизвиква грип, оцелява върху човешката кожа в продължение на 1,8 часа, показва проучването, оповестено този месец в списанието „ Клинични инфекциозни заболявания “.

„ Деветчасовото оцеляване на SARS-CoV-2 (вирусният вариант, който предизвиква Covid-19) върху човешката кожа е с по-голям риск от предаване при контакт спрямо IAV (грипен вирус А), като по този метод форсира пандемията”, се споделя в известието.

Изследователският екип е тествал кожа, събрана от проби за аутопсия към един ден след гибелта.

И коронавирусът, и грипният вирус се деактивират в границите на 15 секунди посредством използване на етанол, който се употребява в дезинфектантите за ръце.

„ По-дългото оцеляване на SARS-CoV-2 върху кожата усилва риска от контактно предаване; хигиената на ръцете обаче може да понижи този риск”, се споделя в проучването.

Проучването поддържа насоките на Световната здравна организация (СЗО) за постоянно и изцяло измиване на ръцете, с цел да се ограничи предаването на вируса, заразил близо 40 милиона души по света, откогато се появи в Китай в края на предходната година.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР