Коронавирусът може да причини половин милион жертви в САЩ тази

...
Коронавирусът може да причини половин милион жертви в САЩ тази
Коментари Харесай

До февруари 2021г. САЩ могат да дадат повече жертви в борбата с Covid-19 от ВСВ

Коронавирусът може да аргументи половин милион жертви в Съединени американски щати тази зима до февруари. Прогнозата е в ново изследване на Института за здравни индикатори и оценка (IHME) към Училището по медицина във Вашингтонския университет, написа "Гардиън ".

Общо повече от 511 000 американци могат да изгубят живота си от ковид до 28 февруари 2021 година Това значи, че трета вълна на инфекции в Съединени американски щати може да докара до близо 300 000 жертви през идващите четири месеца.

Ситуацията ще бъде още по-катастрофална, в случай че щатите продължат да разхлабват ограниченията за ограничение разпространяването на ковид. Ако не бъдат спазвани ограничения като обществена отдалеченост и не бъдат наложени други ограничавания, умрелите от ковид в Съединени американски щати ще надвишават 1 милион души до 28 февруари.

Дори и в случай че щатите приложат ограничавания, когато има по 8 умряли на 1 милион, което е стандарт, прогнозата е обща смъртност от 511 000 души, което значи повече умряли от починалите американски бойци по време на Втората международна война.

Ако 95% от американците непрекъснато носят маски, може да бъде избавен животът на 130 000 души до февруари.

Универсалното потребление на маска е релативно позволимо и е намеса, която има капацитет да служи като приоритет в тактиката за избавяне на човешки живот във всички щати, се отбелязва в изследването.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп непрекъснато се присмива на хората, които носят маски, макар че специалисти от държавното управление му поучават да се прави.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР