Коронавирусът минава за по-дълго време, но дали със или без

...
Коронавирусът минава за по-дълго време, но дали със или без
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Понякога при COVID-19 трябва да се потисне имунният отговор

Коронавирусът минава за по-дълго време, само че дали със или без лекуване още не можем да кажем. Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев.
Симидчиев разяснява, че още не се знае да има характерни лекарства, които да трансформират посоката на болестта в начален етап. Затова и той сподели пред Нова телевизия, че е значимо при поява на по-тежки признаци – висока температура и зной, да можем бързо да отидем в болница.
Лекарят сподели и друго – в болница може да се види реакцията на имунната система. Понякога имунитетът би трябвало да се потисне, посочи Симидчиев. Повече за имунния отговор – прочетете мнението на доцент Велизар Шиваров!
Все още се създават рекомендации по какъв начин да се употребява хлорохинът, разясни Симидчиев.
Що се отнася до картината на COVID-19 в България, лекарят сподели, че очаквал по-различна картина, на повече болни, само че първите всеобщи проби показали, че потреблението на защитни средства (маски и ръкавици) работят. Груповият имунитет е задачата, не е средството – тактиката би трябвало да е дозирана, да може здравната система да поеме хората, а не да има смъртност поради неспособност да получим болнична помощ, счита Симидчиев.
Важно е да имаме тактика и да споделяме какво вършим в избран интервал на време, с цел да може да бъдат опазени преди всичко най-рисковите групи, е позицията на пулмолога.
За момента няма смисъл да се прави бърз тест просто на общо съображение, тъй като вероятността той да хване занапред започваща зараза е доста дребен, гласи друга позиция на лекаря.
Още: " Коронавирус: Съединени американски щати е образец за неприятно ръководство на рецесията, в Албания с модификации на полицейския час "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР