Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Претъпканите лагери в Идлиб няма да се справят с коронавируса

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

В Северозападна Сирия, където разселените поради войната са натъпкани в лагери, медиците се опасяват, че коронавирусът ще засегне доста хора, в случай че доближи Сирия, чиято здравна система е в руини.

Лекарите и филантропичните служащи настояват, че към този момент не са записали случаи на ковид. Те предизвестяват обаче, че лагерите няма да могат да се оправят при положение на зараза, а лечебните заведения имат компликации да лекуват даже и базисни болести след девет години война.

Омар Хамуд, педиатър в град Азаз, споделя, че към момента следва да бъде формиран явен проект за Северозападна Сирия, последния огромен бастион на бунтовниците, който не е под контрола на сирийския режим. " Взех защитни ограничения, когато имам контакт с пациенти, и се пробвам да понижа суматохата им, предизвикана от многото говорене за вируса ", споделя той пред " Ройтерс " в клиника, която принадлежи на основана в Турция филантропична организация, ръководеща здравни заведения в Сирия.

Броят на инфектираните с ковид е над 119 хиляди, а умрелите са към 4300, а заболяването визира от ден на ден страни и предизвиква стопански загуби. В Близкия изток най-сериозно бе обиден Иран, където инфектираните са към 9000 (над 10 хиляди към датата на издание - бел. ред.), а смъртните случаи - 354. За съпоставяне, Турция, която граничи със Северозападна Сирия и е разположила свои сили на сирийска територия, удостовери през вчерашния ден първия си случай на ковид.

Световната здравна организация (СЗО) съобщи през вчерашния ден, че в редовност са единствено половината от здравните заведения в Северозападна Сирия, където от декември сраженията принудиха към един милион души да изоставен дома си. Мнозина живеят в мръсни спонтанни лагери и спят под намерено небе в маслинови горички в един район, в който огромна част от популацията са хора, към този момент избягали от сражения в други елементи на Сирия по-рано през войната.

" Ако вирусът се популяризира в лагерите, ще бъде доста мъчно да бъде следен поради дребното разстояние сред палатките. Между хората тук няма нужната отдалеченост, пренаселено е ", споделя Хамуд. Според него лекарите, които са получили ръкавици и маски от филантропичната организация, преглеждат пациенти, дезинфекцират на всички места и се пробват да осведомят хората в лагерите за признаците на вируса. Това обаче е всичко, което могат да създадат.

Базираната във Англия благотворителна организация " Исламик рилийф " предизвести, че опазването на здравето в Идлиб е на път да рухне. Населението е всеобщо бездомно и страда от хронични болести като сърдечни заболявания и диабет, а също по този начин и от травматични пострадвания от спора, съобщи през вчерашния ден благотворителната организация. " Имунната система на хората бе отслабено систематично от насилието и годините на недохранване и беднотия. Има подобаващи условия за зараза, която просто няма да имаме ресурсите да овладеем ", обобщава организацията. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (384)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР