Коронавирус е причината европейският шампион Христо Христов да пропусне Световното

...
Коронавирус е причината европейският шампион Христо Христов да пропусне Световното
Коментари Харесай

Коронавирус спира Христо Христов за Световното по вдигане на тежести

Коронавирус е повода европейският първенец Христо Христов да пропусне Световното състезание по повдигане на тежести за мъже и дами в Богота (Колумбия). Шампионатът стартира тази събота, само че представителят на варненската школа няма да пътува за Богота, защото към момента не се е възстановил и това наруши значително подготовката му.

По всяка възможност Христов се е заразил в Германия, по време на последното си присъединяване в клубното състезание на Бундеслигата преди две седмици, съобщи старши треньорът Иван Иванов.

Българските щангисти записаха триумф на последното Европейско състезание в Тирана тази пролет. Там националите сграбчиха 8 медала в дуелите, като с трофеи се завърнаха Ангел Русев, Иван Димов, Валентин Генчев, Дейвид Фишеров и Христо Христов, вицешампион бе Карлос Насар, а Габриел Маринов и Божидар Андреев сграбчиха бронз. С общо 23 медала (13 от които златни) в обособените придвижвания българите бяха първи в генералното класиране по народи, а при мъжете те завоюваха половината от десетте категории.

На предходното Световно състезание преди година в Ташкент България завоюва един златен и един бронзов орден единствено в дуелите, а с тези в обособените придвижвания оценките бяха общо пет. 17-годишният тогава Карлос Насар сграбчи купата при мъжете в кат. 81 кг със злато в дуела и международен връх в изтласкването, плюс сребро в изхвърлянето. Преди това, още в първия ден на шампионата Ангел Русев завоюва злато в изтласкването и бронз в дуела при най-леките – в кат. 55 кг.

Световното състезание в Богота ще се организира от 5 до 16 декември и ще бъде първата олимпийска подготовка за Игрите в Париж през 2024 година. Според последните решения на Международната федерация (IWF) оптималните квоти, които една страна може да завоюва за идната Олимпиада във повдигането на тежести са 3 при мъжете и 3 при дамите.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР