Коронацията му е първото подобно събитие, откакто през 1994 г.

...
Коронацията му е първото подобно събитие, откакто през 1994 г.
Коментари Харесай

Многохилядни тълпи се стичат за кралската коронация в Южна Африка

Коронацията му е първото сходно събитие, откогато през 1994 година Южна Африка стана народна власт. Пищната гала ще се организира довечера, единствено дни откакто Съединени американски щати предизвестиха за заплаха от терористична офанзива в страната, разяснява Военновъздушни сили. Но от южноафриканската полиция обявиха, че заканите няма да трансформират проектите за церемонията, на която измежду десетките хиляди присъстващи ще има и няколко локални и задгранични високопоставени лица.

На тази коронация и други неща ще се случат за първи път в Южна Африка. Крал Звелитини ще бъде публично приет за монарх от президента Сирил Рамафоса – първи случай, когато негър президент взе участие в коронацията на зулу. Също по този начин за първи път коронацията ще се предава онлайн по националната телевизия.

За разлика от предходната кралска зулу-коронация през 1971 година при държавното управление на апартейда, този път церемонията включва огромна проява на зулуската просвета, като формалният дрескод е обичайно облекло, допълнено с ритуални зулуски регалии.

Зулу са една...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР