Короната на най-красивата туркиня за 2017 година беше отнета от

...
Короната на най-красивата туркиня за 2017 година беше отнета от
Коментари Харесай

Отнеха короната на Мис Турция. Вижте защо

Короната на най-красивата туркиня за 2017 година беше отнета от уредниците на състезанието „ Мис Турция “ поради „ недопустим “ коментар в обществените мрежи, оповестиха турските медии.

18-годишната хубавица Ътър Есен завоюва влиятелното съревнование за хубост, само че по-късно короната й беше отнета поради обява в Туитър, поругаваща паметта на убитите в опита за боен прелом.

През предходната година близо 250 души починаха в нощта на пуча, който беше сподавен. Коментар на миската за починалите обаче разгневи уредниците на надпреварата.

В поста си Ътър Есен съпоставя своята менструация с кръвта на починалите „ мъченици “ в нощта на военния прелом. Би Би Си напомня, че „ мъченици “ беше и думата, която президентът Реджеп Ердоган употребява за хората, изгубили живота си.

„ Тази заран съм в цикъл, с цел да отбележа деня на мъчениците. Почитам деня като кървя, както нашите мъченици “, написа 18-годишното момиче от профила си.

Организаторите на състезанието за хубост разпространиха известие до медиите, в което показват, че е недопустимо Мис Турция да разгласява сходни послания, когато задачата би трябвало да е основаване на добър имидж на страната пред света.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР