Корнелия Нинова50-ият Конгрес на БСП превърна думата изключване“ в централна

...
Корнелия Нинова50-ият Конгрес на БСП превърна думата изключване“ в централна
Коментари Харесай

Политологът: Нинова направи две груби политически грешки на конгреса на БСП

Корнелия Нинова
50-ият Конгрес на Българска социалистическа партия трансформира думата „ изключване “ в централна за акцията на партията за идните избори. А това много неприятно начало за тази предизборна акция, счита политологът Борис Попиванов.

Според него изключването на 14 души от така наречен „ вътрешна съпротива в Българска социалистическа партия “ е било политическа неточност.

„ Корнелия Нинова беше победила на този конгрес, без значение от настояването за оставката ѝ, виковете, митингите и възраженията. Било по почтен път, било с операции – това в тази ситуация не е значимо. Нейните съперници трябваше да се примирят с ролята на изгубили. Вместо да ги остави по този начин, тя евентуално се е поддала на страсти, стигна до изключване на 14 от тях, с което ги трансформира в жертви на политическа принуда “, уточни политологът пред БНР.

По думите му Нинова е направила и още една груба политическа неточност.

„ Пред Конгреса тя прикани последователите на нейната партия, в случай че желаят, да се подпишат в подписката на „ Възраждане “ срещу участието в еврозоната. Така тя прикани личните си последователи да се включат в акцията на друга партия, и то тъкмо в миг, когато не малко от социалистите са разколебани по какво тъкмо се разграничава политиката на Нинова от тази на Костадин Костадинов “, разяснява Попиванов.

Той е безапелационен, че под управлението на Корнелия Нинова Българска социалистическа партия е обречена да върви единствено надолу.

„ Вече липсват хора от деятелите на Българска социалистическа партия, които да имат вяра, че с нея би могло да се стигне до възраждането на партията, тъй че партията още веднъж да претендира за първото или второто място в политиката “, споделя политологът.

„ Българска социалистическа партия желае да покаже, че и тя е коалиция, а не просто партия. Формациите, с които се коалира, нямат огромна роля в българската политика “, по този начин политологът дефинира обявеното от партията, че ще се сплоти с повече от 10 леви обединения.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР