Корнелия Нинова заяви, че докато тя е начело на БСП,

...
Корнелия Нинова заяви, че докато тя е начело на БСП,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Докато аз съм председател на БСП, голяма коалиция с ГЕРБ няма да има

Корнелия Нинова съобщи, че до момента в който тя е отпред на Българска социалистическа партия, огромна коалиция сред социалистите и ГЕРБ няма да има. Пред тв водещия от „ Евроком “ Сашо Диков тя изрази позицията си за подписката на 50 души от Националния съвет на Българска социалистическа партия, които излязоха с намерено писмо против управлението поради промяната на основния редактор на вестник „ Дума “.
„ Имаше доста офанзиви, ще има и още – привикнах към този момент “, сподели тя. На упреците на вътрешната съпротива, че е нарушен уставът на партията, тя разяснява, че би трябвало да четат по-внимателно, тъй като той не е нарушен. „ За избора на краткотраен основен редактор на „ Дума “ решение на Националния съвет не се изисква. Постоянното назначение изисква решение на Народно събрание и никой няма желание да избегне тази процедура. Това краткотрайно състояние е поради изпитателния период от 6 месеца, с цел да забележим дали Йордан Мичев ще се оправи “, сподели Корнелия Нинова. Тя разясни, че Таня Джаджева не е била основен редактор на левия вестник, а краткотрайно изпълняващ длъжността.
„ На мен ми е ясно, че офанзивата е против мен и отново споделям, че това няма да промени обстановката. Този курс се утвърждава от членовете на Българска социалистическа партия и това, че част от елита на партията не е склонен, не трансформира този факт. Работя за партията и членовете ѝ за този курс, с който съм определена и който съм дала обещание “, безапелационна бе соцлидерката.
"Ако мога да го кажа в едно изречение - да знаят, че огромна коалиция с ГЕРБ няма да има, до момента в който аз съм ръководител “, съобщи Корнелия Нинова.
Тя напомни нещо, което е казвала обществено през последните 2 години – че има хора и в Българска социалистическа партия, и в ГЕРБ, които желаят двете партии да ръководят дружно. „ Това не се утвърждава от членовете на Българска социалистическа партия и аз също съм на тази позиция. Смятам, че това е нездравословно освен за Българска социалистическа партия, тъй като ще ни обезличи. Смятам, че е нездравословно и за страната. Когато двете огромни партии се съберат, седнат на масата и си разделят порциите – това значи, че народът ще бъде още по-гладен.
За sms-скандала Корнелия Нинова повтори, че в Българска социалистическа партия всеки е свободен да написа каквото желае на който желае. „ Ние не сме казарма, не сме тирания – всеки да си прави преписка с който желае “, сподели тя. На въпрос кой е писал на премиера Бойко Борисов, Корнелия Нинова отговори, че няма да разяснява, само че посочи, че има задоволително информация по случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР