Корнелия Нинова се отказа от оставката си като лидер на

...
Корнелия Нинова се отказа от оставката си като лидер на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова оттегли оставката си

Корнелия Нинова се отхвърли от оставката си като водач на Българска социалистическа партия, съобщи „ 24 часа “.

Това се случи при започване на 49-тия конгрес на левицата, на който делегатите на Българска социалистическа партия ще проучват отчета за представянето на партията на изборите за Европейски парламент както и подготвителните действия за идните през есента локални избори.

Словото, с което Нинова разгласи решението си, бе посрещнато с бурни овации, като водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че приема това за избор на доверие.

„ Днес трябваше да внеса публично уставно, юридически и документално оставката си и да потвърдя политическата си декларация за оставка. Не го върша. Не импортирам своята оставка, като съм изцяло наясно какво ще последва, съобщи Нинова “, сподели Нинова.

„ Имах два разновидността - оставка непременно, напук, опазване на персоналното ми достолепие и его, само че и безпорядък в партията и властническа власт в страната. Вторият - поемам персонални вреди върху себе си, което се отразява на персоналния ми престиж, само че защищавам партията от безпорядък и загуба на изборите “, добави тя.

Дотук се стигна, откакто Нинова подаде оставка на Пленум на партията на 28 май, поради незадоволителните резултати на изборите за Европейски парламент, на които левицата остана втора след ГЕРБ с повече от 5% разлика.

Днес конгресът на Българска социалистическа партия трябваше да реши кой ще заеме поста на Нинова до провеждането на избори за нов ръководител през февруари 2020 година, когато посредством директен избор за нов водач ще гласоподава цялата партия
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР