Корнелия Нинова съсипа ВМЗ, сега иска да съсипе целия военно-промишлен

...
Корнелия Нинова съсипа ВМЗ, сега иска да съсипе целия военно-промишлен
Коментари Харесай

Нинова съсипа ВМЗ, сега иска да съсипе целия военно-промишлен комплекс -

Корнелия Нинова унищожи ВМЗ, в този момент желае да съсипе целия военно-промишлен комплекс, разгласи някогашният ръководител на Съвета на шефовете във ВМЗ-Сопот Никола Стоянов пред Българска национална телевизия. 

От думите му стана ясно, че огромен американски сътрудник, с който заводите работят от 15 година, е изпратил писмо за смяна в дестинацията за експорт на оръжие. Това се е случило на 28 януари 2022 година, когато войната в Украйна още не е почнала. Стоянов още един път акцентира, че цитираната от Нинова информация за оръжейна договорка няма нищо общо със служебното държавно управление.

Вчера, че в последната седмица тематиката за износа на оръжие за Украйна жестоко се преиначава. Тя сподели документи със заличени пасажи, които, по думите й, са докладна бележка от към този момент някогашния шеф на ВМЗ-Сопот до Съвета на шефовете на завода. Нинова посочи, че става въпрос за договорка, подписана през 2021 година от служебния кабинет на Румен Радев с министър председател Стефан Янев.

Според Нинова управлението на ВМЗ е одобрило смяната на крайната дестинация - от Афганистан за Киев, само че откакто тя станала министър на стопанската система Междуведомствената комисия за оръжия е отказала да преглежда тази договорка и не е издала позволение за нея.

Повод за обясненията на Нинова стана публикация от преди няколко дни на секретаря на президента Димитър Стоянов. В нея той сподели част от документ, в който написа, че оръжейна пратка се пренасочва от крайната си дестинация Ислямска република Афганистан към Украйна.

" След настояването на нашия сътрудник ние незабавно информирахме всички, не продаваме краставици... Има си процедури, има служби, които вземат решение. Аз персонално съм уведомил началника на кабинета на госпожа Нинова за тази смяна. Ние не ги решаваме тези неща. Лъжа е, че тя е спряла тази договорка, тъй като тя не е спряна. Тази договорка се реализира, стоката е изнесена от дълго време. Не мога да ви кажа през коя страна, тъй като това е конфиденциална информация ", разгласи обаче уволненият от Корнелия Нинова  през днешния ден.

И добави: " Ние сме производител, не знаем нищо друго с изключение на документите, които подписваме. Има междуведомствена комисия, която може да реши може ли да се изнася за съответна дестинация ".

Стоянов уточни още, че след назначенията на Нинова ВМЗ не работи, назначават се партийни калинки, договорите не се извършват, компании към този момент обмислят да си изтеглят задатъците си.

" Аз самият не мога да кажа дали има българско оръжие в Украйна, само че за всички е ясно ", сподели още уволненият началник във ВМЗ.

Стоянов акцентира, че заводите работят с медиатори, тъй като по този начин е по-добре за тях.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР