Корнелия Нинова разговаря онлайн с 62 наши търговски аташета от

...
Корнелия Нинова разговаря онлайн с 62 наши търговски аташета от
Коментари Харесай

Нинова разговаря онлайн с 62 наши търговски аташета от цял свят и им постави много важна задача

Корнелия Нинова беседва онлайн с 62 наши търговски аташета от целия свят и им сложи доста значима задача. 

Поради усложнената интернационална конюнктура, Нинова разпореди комерсиалните представители да изготвят всеки месец разбор на обстановката в страната, в която работят. Той ще би трябвало да включва информация за икономическата и обществена среда, антикризисните ограничения и решения на държавните управления, които касаят геополитически въпроси за Европейски Съюз и България.

" Поради рецесиите, веригите на доставки се съкратяват. Фирми изтеглят производствата си от Азия и България е забавна дестинация за тях. Изпращаме ви новия указател на индустриалните зони, който изготвихме. Една от вашите задания е да го визиите на евентуални вложители и да работите за привличането им в България ", съобщи Нинова, съобщи Дарик.

По време на диалога министърът срещна представителите ни в Службите по търговско-икономическите въпроси с последните решения на държавното управление, свързани със спрените доставки на газ от Русия. „ На този стадий сме декларирали да бъдем изключени от листата за ембарго върху вноса на петрол от Русия, ако това не бъде утвърдено от Европейска комисия, ще наложим несъгласие. Не сме подготвени на 100% с различните доставки, само че работим по тях. Икономическата конюнктура е много динамична и би трябвало да се вземат бързи решения “, безапелационна бе министър Нинова.

Тя заяви, че следва да бъдат подхванати ограничения в актуализацията на бюджета за освобождение на газа от данък. „ По този метод ще се опитаме да свалим цената, ще обложим с нов налог свръх облагите на енергийните сдружения, а средствата ще се употребяват за обезщетения на стопанската система и промишлеността “, сподели икономическият министър.
Корнелия Нинова акцентира, че държавното управление работи и по политиката на приходите - изключително към младите фамилии и възрастните, само че най-важното сега е да се обезпечи газ и нефт.

Министър Нинова съобщи, че очаква от представителите на комерсиалните служби непрекъснато информация от целия свят. „ Разчитаме на Вашето интензивно подпомагане за по-нататъшно разширение на двустранното комерсиално съдействие. Най значимо е в този момент да стабилизираме стопанската система и промишлеността и външноикономическото съдействие е значима част от този развой ", приключи Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР