Корнелия Нинова от БСП се обърна към президента Румен Радев

...
Корнелия Нинова от БСП се обърна към президента Румен Радев
Коментари Харесай

Нинова призова Радев да смени служебния премиер: Главчев се доказа като послушко на ГЕРБ и Борисов

Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия се обърна към президента Румен Радев с молба да смени служебния министър председател с различен. Тя уточни причинете от трибуната на Народното събрание:

„ Ние се обръщаме към президента Румен Радев: „ Г-н президент, не преговаряйте, не се пазарете за министрите със задкулисието и с мафията, просто сменете Главчев, това е ваше пълномощие по новата Конституция. Освободете този министър председател и сложете различен. Този е потвърдено партиен претендент на ГЕРБ, само че към този момент е потвърден послушко и реализатор на волята на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов. “

„ През последните 48 часа в страната се случват неща, които съставляват погрома върху държавността и правилата на правовата страна. Ще напомня събитията с цитати – 2 април Бойко Борисов: „ Не се месим за служебното държавно управление “, 9 април Бойко Борисов: „ Категорично заявих пред посланиците на страните от Европейски Съюз, че ГЕРБ няма връзка със служебното държавно управление “, изрично сте ги излъгал господин Борисов. 15 април Бойко Борисов: „ Главчев да смени външния министър, в случай че служебният министър председател Главчев не се съобрази с тази рекомендация, ще намеря да се съобрази след това. “, при което няколко часа по-късно външният министър е заменен “, по този начин Нинова се обърна към народните представители.

„ Това е пуделщината в политиката “, дефинира настоящето състояние Нинова. Тя продължи с откъс от Главчев:

„ Не виждам, кой би ме убедил да направя промени в кабинета “, ние видяхме кой. “

Корнелия Нинова уточни, че ясно се вижда, че е бил заставен и застрашен и че „ в случай че не го направи след това ще има тежки последици и в случай че не сте го видели ли кой е, то целият български народ то видя и също по този начин и европейските ни сътрудници, които Борисов персонално излъгал “ .

„ Утре Борсов може да наредите на Главчев какви да са резултати от изборите и тях ли ще извърши. Ето това е смяната в Конституцията и правосъдната промяна, легализиране на беззаконието, разгром на държавността и главните правила на правовата и демократична страна за бистрота, разделяне на управляващите или почтени избори. Всичко се управлява от Бойко Борисов, преди по телефона, а в този момент непосредствено на служебния министър председател “, акцентира Нинова. Тя продължи:

„ Мафията не е просто слепване на престъпността с властта. Днес в България кукловодите си назначават пионки, пионките обслужват кукловодите. Това е моделът Борисов 15 години в България, в случай че разтърсени твърдо възобновен с измененията в Конституцията и по този начин наречената правосъдна промяна на демократичните сили. От това състояние има излаз. Какво ни подсигурява, че това няма да се случва всеки ден?

Нинова се обърна и към европейските посланици да реагират, тъй като Бойко Борсов ги е излъгал, че партията му няма нищо общо със служебния кабинет. Този кабинет би трябвало да подсигурява честността на изборите.

„ Докога ще поносим тази подигравка с българския народ и с правилата на битие на страната, с устоите на държавността и институциите. Докога един човек ще се подиграва с всичко, което България е била и може да бъде в бъдеще “, запита Нинова българските жители.

Корнелия Нинова: Президентът да смени Главчев или внасяме избор на съмнение

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР