Корнелия Нинова не успяла да прочете документите по казуса Барселонагейт

...
Корнелия Нинова не успяла да прочете документите по казуса Барселонагейт
Коментари Харесай

Нинова: Президентът Радев създава партия, с която задкулисно да участва на предстоящия местен вот

Корнелия Нинова не съумяла да прочете документите по проблема „ Барселонагейт ” в деловодството на Народното събрание. Причината тя и Георги Свиленски да не се доберат до документите, е че преди тях заявка да ги видят имало от Гроздан Караджов, Владислав Панев, Тошко Йорданов. Това описа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Офанзива ” на NOVA NEWS.

 

„ Ние с Георги (Свиленски) не сме видели нищо, с изключение на постановлението, което аз видях. Не успяхме да четем, тъй като сътрудниците ни бяха изпреварили. Не считам, че той би трябвало да даде имунитета си, имам план за решение. Хубаво е Борисов да си даде самичък имунитета. Твърди, че е почтен, в случай че е по този начин – да го потвърди в обективен развой. Той твърди, че това (обвинение) е бухалка на основния прокурор. Присъди прокурорът не издава, в случай че Борисов е спокоен за това, че е почтен, прокурорът внася доказателствата, той си афишира отбраната, съдът преценя дали е да или не ”, сподели Нинова.

 

Нинова сподели директория с 11 сигнала от 2018 година против водача на ГЕРБ Бойко Борисов. „ Нашата борба е поредна, към този момент 5-6 година Сега виждаме, че новосформираното болшинство се пробва още веднъж да няма правдивост и правораздаване. Те се пробват да основат една комисия, която 5-6 месеца да протака случая ”, изясни водачът на Българска социалистическа партия във връзка изтеклите записи от съвещание на Политическа партия преди съставянето на кабинета „ Денков-Габриел ”.

 

„ Има текст в закона, съгласно който при пожелан имунитет индивидът би трябвало да си даде имунитета до 5 дни или Народното събрание да задвижи процедурата. Не можем да мълчим и да ставаме участници в тази коалиция на омертата ”, сподели Нинова.

 

По думите й президентът Румен Радев основава партия, с която подмолно да взе участие на идните локални избори.

Тя отхвърли да разяснява плановете за конституционни промени.  Според нея е необходим нов публичен контракт. „ Виждате в какво положение е страната. Имаме потребност от нов публичен диалог и национална цел. Не съм сигурна, че смяната в Конституцията цели това ”, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

 

„ Това, което гледахме и слушахме във Висш съдебен съвет е срам за правото ”, сподели тя и заключи, че „ шест души издигат кандидатурата на Иван Гешев, по-късно внасят искане за оставката му, след това отдръпват това искане. Очевидно това не са хора със лично мнение и не са лично мислещи лица. Целият диалог беше извънредно деградиран ”, изясни тя.

 

" Да бъде отхвърлен основен прокурор за думите „ политически отпадък ” е пресилено. Ако е по този начин, половината парламент би трябвало да е отхвърлен от работа, ”, съобщи партийният водач. Тя сподели, че е допустимо и законно президентът да върне вероятно решение за оставката на основния прокурор Иван Гешев. Президентът може да реши да изчака решението на Конституционния съд, добави тя.

 

„ Започнаха да се взимат решения с плаващи болшинства, което е рисково ”, добави Корнелия Нинова във връзка активността в Народното събрание. Запитана за какво е нарекла президента Румен Радев „ татко на хаоса ”, тя заключи, че президентът е основал политическия план „ Продължаваме промяната ”.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР