Корнелия Нинова не даде отговор на Мария Габриел дали БСП

...
Корнелия Нинова не даде отговор на Мария Габриел дали БСП
Коментари Харесай

Нинова пита членовете на БСП за кабинета „Габриел“

Корнелия Нинова не даде отговор на Мария Габриел дали Българска социалистическа партия ще поддържа експертен кабинет с едногодишен небосвод при лидерската среща с ГЕРБ-СДС в 9,30 ч. през днешния ден.

Нинова ще свика Националния съвет на Българска социалистическа партия, който да провежда допитване до членовете на Българска социалистическа партия дали да се включи в национално отговорно държавно управление и по какъв метод.

Това може да стане най-рано вторник, а отговорът – евентуално към края на седмицата.

На този стадий отговор не мога да ви дам, сподели Нинова. Но Българска социалистическа партия остава на твърда позиция против изнасяне на оръжия за Украйна. Не знам по какъв начин ще решим този въпрос, добави Нинова.

Форматът, който се предлага не е коалиция. Аз считам, че всяка партия, подкрепила това държавно управление като експертно, може да резервира идентичността си, отговори Мария Гарбиел на позицията на Българска социалистическа партия за Украйна.

Но в случай че партиите подкрепим национално и надпартийно държавно управление и то реши да изнася оръжие за Украйна, смятайте че на секундата се отдръпваме, отговори й Нинова.

Нека оставим този въпрос отворен, предложи тя.

По отношение на битката с домашното принуждение ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия са на идентични позиции, че има потребност от подобен закон, и двете партии към този момент са внесли свои планове в Народното събрание.

Смятаме, че би трябвало да има работещо държавно управление и парламент, акцентира Нинова, само че не даде явен отговор дали Българска социалистическа партия би взела участие със свои специалисти в него, както и дали въобще ще го поддържа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР