Корнелия Нинова е успяла да спечели още една вътрешна битка

...
Корнелия Нинова е успяла да спечели още една вътрешна битка
Коментари Харесай

Нинова спечелила поредна битка с вътрешната опозиция в БСП?

Корнелия Нинова е съумяла да завоюва още една вътрешна борба в Българска социалистическа партия. Част от съперниците й тази седмица още веднъж й желаеха оставката по отношение на резултатите от локалните избори.
Днес имаше съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия (т.нар. пленум). Той се организира " на мрачно ", като публицисти не бяха позволени на съвещанието, само че от него към този момент стартира да изтича предварителна информация.
На него ръководителят на Предизборния щаб е изчел разбора на управлението за вота. Вътрешната съпротива от своя страна през седмицата популяризира собствен – различен, разбор, който рисува неприятна картина след локалния избор.
След към шест часа диспути на пленума през днешния ден е имало гласоподаване.
Анализът на управлението е утвърден с 86 гласа „ за “, 20 „ срещу “ и 11 „ въздържал се “, съобщи „ Флагман “. В проценти това е 73,5% от Националния съвет в поддръжка против 26,5%.
Така водачът Корнелия Нинова е получила самобитен избор на доверие няколко месеца преди края на първия й мандат като ръководител на Българска социалистическа партия.
Изказване е имал и един от водачите на вътрешната съпротива - Сергей Станишев, който е и президент на Партията на европейските социалисти. Той бе ръководител на Българска социалистическа партия дълги години – сред 2001 и 2014 година
Когато през днешния ден той попитал от трибуната на пленума за какво отново са изгубили изборите, се чули възгласи „ Пеевски, Пеевски “.
Това евентуално е отпратка към 2013 година, когато Станишев принуди съпартийците си в Народното събрание да гласоподават „ за “ депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за началник на ДАНС.
Изборът на Пеевски провокира съществено публично неодобрение и митинги още в самото начало на държавното управление „ Орешарски “. Това дестабилизира кабинета, който оцеля малко повече от година.
Според членове на социалистическата партия, връзките на Станишев със задкулисието са нанесли дълготрайни провали върху Българска социалистическа партия, които тегнат и до ден сегашен.
Днес Весела Лечева, някогашен международен първенец по спортна пукотевица, в този момент народен представител е имала остро изявление против Сергей Станишев, напомняйки му за краха от интервала 2013 – 2014 година
Президентът на ПЕС обаче й дал отговор, че в този момент годината е 2019-а и не може днешното управление на Българска социалистическа партия да се оправдава със остарели каузи.
Единственото предложение на вътрешната съпротива, което през днешния ден било признато на пленума, е до края на декември да се одобри Етичен кодекс. Той бил заложен в устава на Българска социалистическа партия, само че досега към момента не бил направен.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР