Корнелия Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът

...
Корнелия Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът
Коментари Харесай

Михаил Миков: Нинова е прашинка за БСП, която вятърът ще отвее

Корнелия Нинова е прашинка в историята на Българска социалистическа партия, която вятърът ще отвее след време. Това съобщи пред Народоосвободителна въстаническа армия ТВ някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков  Михаил Миков Михаил Райков Миков е актуален български политик, народен представител и ръководител на 42-то Народно за „ Карай напряко “.

„ Проблемът е за Българска социалистическа партия - накъде, по какъв начин върви с избрани хора. Накъде върви Българска социалистическа партия, това е огромният въпрос “, сподели Миков.

"Все повече хора схващат, че в партията сега се приказва за смяна, само че става дума за замяна ", посочи още той.

По думите му има доказателства за „ колаборацията с ГЕРБ “, като Миков даде за образец Стрелча и Септември. „ Това са знакови за Българска социалистическа партия общини, в които Българска социалистическа партия не издига претенденти “, уточни той.

На въпрос би трябвало ли сътрудниците му да напущат депутатските банки, както прикани Нинова, Миков съобщи следното: Всеки самичък избира дали да напусне парламентарната група или Народното събрание. Колегите ще бъдат подложени на напън, оплюване. От групата не за първи път излизат народни представители. Това е въпрос на персонална преценка. Не мога да се съглася, че един депутат е определен единствено от партийните гласове.

Той съобщи, че не знае по какъв начин ще се развият връзките в Българска социалистическа партия. „ Това са живи хора, които в даден миг могат да създадат персонална преценка и да си тръгнат. По-скоро Нинова би трябвало да направи старания да задържи членовете към концепциите в страната”, разясни Миков.

Според него „ лявото” е мощно раздробено от години. „ Това стана още преди 3-4 години, когато Нинова разтури „ Българска социалистическа партия лява България”. Това накъсване вървеше един път като разцепление сред комунисти и социалдемократи и повторно вътре в самата БСП”, сподели още Михов.

„ Няма да създадем нова партия, тъй като към момента има късмет социалистите, които са в Българска социалистическа партия, да схванат каква замяна се прави на върха на партията. Има разминаване сред думи и каузи. Опозицията като термин беше измислена много спекулативно от Нинова и беше комфортно употребена в цялата акция на прочистване”, съобщи някогашният водач на Българска социалистическа партия.

„ Мисля, че Българска социалистическа партия би трябвало да има подготвеност за съпротива, тъй като е допустимо в по-далечен проект партията да би трябвало да направи взаимни отстъпки, които крият опасности за съществуването ѝ ", заключи Миков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР