Корнелия Нинова дължи извинение за начина, по който информира социалистите

...
Корнелия Нинова дължи извинение за начина, по който информира социалистите
Коментари Харесай

За падението на един председател, или как Корнелия Нинова ще погледне в очите членовете на НС на БСП

Корнелия Нинова дължи опрощение за метода, по който осведоми социалистите и българското общество за работата на Националния съвет на Българска социалистическа партия, написа в отворено писмо Георги Гергов, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и водач на социалистите в Пловдивска област.

Ето и цялостния текст на писмото:

За падението на един ръководител

След изявлението, което Корнелия Нинова даде пред Българско национално радио в предаването „ Неделя 150 ” не зная по какъв начин ще огледа в очите членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия, които участваха на съвещанието, извършено на 14-ти октомври.

Бях в залата от началото до края на съвещанието и недоумявам кое и какво може да накара Корнелия да стигне до такава степен, че да раздели Българска социалистическа партия. Не мога да си обясня за какво по този начин преднамерено и накратко раздели в две групи членовете на Националния Съвет на („ Тя – ние ” и „ другите). С дребни изключения главната част от изказалите противоречие с Корнелия Нинова бяха членове на Националния съвет, които работеха за нейното избиране и одобряването и като ръководител на Българска социалистическа партия. В тази група тя слага персони, изразители на богато разнообразие от отзиви по необятен кръг от въпроси, с разнообразни по дълбочина разбори и причини.

В изявлението си тя обрисува три съществени тематики, по които, съгласно нея, се разполагат несъгласията в Българска социалистическа партия:
отношението с ръководещите и концепциите за политическо доближаване с ГЕРБ;

въпросите за идния конгрес;

въпросите за корупцията.

По първата, по този начин наречена разграничителна линия, мисля, че не може да се откри нито един човек, участвал в залата, който да удостовери, че някой е стартирал, в очевидна или неявна форма или по какъвто и да е метод „ отзиви по тематиката за съдействие с ГЕРБ ”. Никакъв спор за колаборация с ГЕРБ не е имало. Казаното не дава отговор на истината, с цел да не употребя израза „ откровена неистина ”.

По втория въпрос – за Конгреса. За мен е неразбираемо по какъв начин може да се сведе полемиката по въпроса за дневния ред на Конгреса единствено до това, което твърди Нинова. Чета и прелиствам казаното от нея. Предложението на другата група било: „ Дайте да не вършим конгрес за политиките, а да създадем Конгрес за смяна в Устава и да върнем старите правила, да има безконечни депутати и ръководителят да се избира на Конгрес. Това беше разногласието. ” Те, видиш ли желали да вършат конгрес за политики, а някакви други не желали. Отново чета и нямам доверие на очите си, стартирам да се колебая дали съм бил там.

Съмненията ми мощно нарастват като чета и за разделянето по въпроса за корупцията. Въпрос, по който тя изкуствено, спекулативно и непочтено образува и приказва още веднъж за две линии.

Смятам че Корнелия дължи опрощение за метода, по който осведоми социалистите и българското общество, посредством БНР, за работата на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Уверен съм, че падението на Корнелия Нинова не е проваляне на партията. А Корнелия не е партията.

Приятел на истината
Георги Гергов
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР