„Корнелия Нинова даде на БСП втори живот. БСП удвои електората

...
„Корнелия Нинова даде на БСП втори живот. БСП удвои електората
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Корнелия Нинова даде на БСП втори живот

„ Корнелия Нинова даде на Българска социалистическа партия втори живот. Българска социалистическа партия удвои електората си, тече промяна на поколенията и така нататък Тя нанася удар след удар, което демонстрира мощна съпротива. Борисов се е отдръпнал във външната политика, а грешката на ГЕРБ е, че отвръща на същия терен. Това съобщи в „ Денят стартира " на Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев. Той даде за образец казусът с границата, който бе подложен и от кино лентата на Елена Йончева. Вместо да отговори всъщност на обвиняванията, ГЕРБ нападат с приватизацията, „ Техноимпекс " и така нататък

„ Българинът доста добре знае, че това е промяна на диалога. ГЕРБ са най-дълго управлявала партия в България ", уточни Райчев във връзка опитите да ръководещите да трансферират отговорността към предшествениците си.

„ Ако някои желае да направи проверка на прехода, това би трябвало да е за крайния резултат. Проверява се какъв брой налози и платил и разликата се прибира. Но те не вършат това " акцентира социологът.
„ ГЕРБ би трябвало да повярват, че имат мощен съперник, който рано или късно ще вземе властта. Нищо няма да стане с следствието на Корнелия Нинова ", сподели още Андрей Райчев.

Според политолога Антоний Гълъбов обаче „ ГЕРБ съумяват да наложат дневния ред. Българска социалистическа партия реагира ситуационно. Тя отваря нови и нови тематики без да реализира прогрес. Няма и електорално повишаване, макар напъните да се радикализира всяка тематика. "
„ Българска социалистическа партия не реализира резултат. Свидетели сме на непрестанно бръщолевене, което не води до резултат ", счита Гълъбов.

Райчев опонира с обстоятелството, че Българска социалистическа партия смъкна ръководителя на Народното събрание. „ Сегашният парламент стартира с оферта към Нинова: стани ръководител на Народно събрание. Борисов се представяше празник, който да стартира с българското председателство. Българска социалистическа партия не може да отнеме гласове от ГЕРБ. Българска социалистическа партия има един милион, ГЕРБ - един милион и двеста хиляди гласа. Българска социалистическа партия става победител, когато поддръжката за ГЕРБ падне. И е по-добре ГЕРБ да се съсредоточат върху класическата си агитация - строим и така нататък, вместо да нападат Нинова посредством приватизацията ", уточни Райчев. „ Задачата на Българска социалистическа партия не е да кажат какво ще създадем, в случай че сме на власт. Тяхната цел е да смъкват властта. "

По мотив концепцията за проверка на прехода и приватизацията Гълъбов съобщи: „ Съществува чувство, че нещо е продадено на безценица. България трябваше да направи преход от неоколониална стопанска система към съвременна. Ако теглим чертата, би трябвало да кажем какво се случи. Страните, ангажирани в Съвет за икономическа взаимопомощ, не водеха естествен стопански живот. Тази истина би трябвало да бъде чута. Голямото изнасяне на капитали предшестваше приватизацията от добре готови хора. Струва ми се обаче, че този диалог не може да стане през абсурда. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР