Коритото на Владайската река до Лъвов мост се превръща в

...
Коритото на Владайската река до Лъвов мост се превръща в
Коментари Харесай

Фестивалът „Реките на София“ се провежда за трети пореден път

Коритото на Владайската река до Лъвов мост се трансформира в сцена на фестивала " Реките на София ". Посетителите ще могат да се забавляват с голям брой безвъзмездни събития с музикална стратегия, арт базар, съвременен цирк, съоръжения и лятно кино. По думите на уредниците в обществените мрежи декларират предпочитание да участват рекордните над 30 000 души. Фестивалът " Реките на София " стартира през днешния ден и ще продължи до неделя.

Фестивалът " Реките на София " се организира за трети следващ път. Какво ще е по-различното тази година, сподели Мартин Янков, основател на фондация " Колективът ", той е и част от уредниците.

Той изясни за какво са решили да провеждат фестивала още веднъж и тази година.

Според Мартин Янков реките в София имат огромен капацитет и се надява той да се развие в идващите години.

Преди формалното разкриване на фестивала ще се организира конгрес с другите институции, които дават отговор за реките Перловска и Владайска. На него ще се обсъдят решения за подобряването на тяхното положение, както и последващи стъпки, които да бъдат подхванати. Програмата тази година ще е доста разнообразна, добави Мартин Янков.

На откриването на фестивала, през днешния ден, румънският проектант Ойген Вайда, член на журито на премиите " Европа Ностра ", ще връчи на уредниците знак за европейско културно завещание, сподели Мартин Янков.

Организаторите се тормозят от неприятното време и повишението на речното равнище.Ще има и спомагателни местоположения на фестивала към " Женския пазар ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР