Коритарова е взела решението си, след като се е запознала

...
Коритарова е взела решението си, след като се е запознала
Коментари Харесай

Заради незаконно подписване на анекси, освободиха председателя на...

Коритарова е взела решението си, откакто се е срещнала с отчета от инспекцията, която е открила незаконосъобразно сключване на анекси за увеличение на цената на контракти с до 50%, както и незаконосъобразно възлагане на действия по поддържане на републиканската пътна мрежа на
територията на областите Варна и Добрич, изясняват от Министерство на регионалното развитие.

 

Одитът е осъществен от екип от чиновници на дирекция „ Вътрешен одит “ и инспектората на Министерство на регионалното развитие през месец март 2024 година в осъществяване на заповед на министъра на районното развиване и благоустройството в кабинета „ Денков “ Андрей Цеков. Проверени са възлаганията на действия по поддържане на републиканските пътища.

 

Установено е, че след подписване на нови контракти на 22 декември 2023 година, тези за настоящ ремонт и поддържане от 28 октомври 2022 година са автоматизирано прекъснати. Това прави незаконосъобразно осъщественото възлагане по тях на територията на двете регионални пътни ръководства в Североизточен регион след 22.12.2023 година В одита се открива и незаконосъобразно нарастване с анекси на стойностите по договорите от 2022 година с до 50 на 100.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР