Кори Гоф не спира да блести от началото на 2024-та

...
Кори Гоф не спира да блести от началото на 2024-та
Коментари Харесай

След час игра: Гоф върза геврек на световната №67 и записа 8-а поредна мейджър победа!

Кори Гоф не стопира да свети от началото на 2024-та година насам и откакто победи с купата на шампионата в Окланд, то най-новата шампионка в конкуренциите от Големия шлем откри по извънредно безапелационен метод акцията си на Аустрелиън Оупън. Американската тийнейджърка засвидетелства страховитата спортна форма, в която се намира, като безпроблемно преодоля теста на Анна Каролина Шмиедлова след тъкмо 60 минути игра и записа осмата си поредна " мейджър " победа - 6:3 6:0.

С това международната номер 4 продължава безпроблемно напред към втория стадий на Откритото състезание на Австралия, където я чака да премери сили със сънародничката си Каролин Долехиде в търсене на следващия си знаков успех на огромната тенис сцена.

Началният сет от дуела надалеч не ни даде мечтаното от всички ни ниво за конкуренция от сходен диаметър, поради обстоятелството че грешките от страна и на двете тенисистки доминираха на корта, което в допълнение улесняваше посрещачите, като в даден миг станахме очевидци на цели седем следващи пробива. Това обаче на процедура не тормози изключително Коко, която в заключителните мигове от откриващата част най-сетне съумя да стабилизира нивото си и навлезе в темп при размените от главната линия, където наложи превъзходството си и безпроблемно направи първата крачка по пътя към успеха.

На старта на втората част шампионката от US Open побърза да онагледи разликата в класите сред себе си словашката тенисистка, като ловко навлизаше във вътрешността в корта при конструирането на офанзивите си и си даваше нужното време, с цел да избере верния свършек на своите офанзивни акции. Същевременно международната номер 67 надалеч нямаше с какво да се опълчи на четвъртата сложена чисто механически, което разреши на Гоф напълно да наложи превъзходството си в срещата и печелейки последните осем гейма за конфликта, узакони триумфа си.

8️⃣ straight games to finish! eases past Schmiedlova 6-3 6-0 to reach the second round. • • • •
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР