Корейският технологичен гигант Samsung обяви, че очаква сериозен ръст на

...
Корейският технологичен гигант Samsung обяви, че очаква сериозен ръст на
Коментари Харесай

Силен край на 2021 г. - Samsung очаква скок на печалбата с 50%

Корейският софтуерен колос Samsung разгласи, че чака сериозен растеж на финансовите резултати през последното тримесечие. Предвижданията на управлението са за растеж на облагата с 52% на годишна база - до 11.5 милиарда $, най-високата за интервала през последните четири години. Въпреки огромното нарастване упованията на анализаторите бяха за 12 милиарда $. Главната причина за разминаването са бонусите, които са били изплатени на разнообразни служащи в компанията, както и потребността от реклама на новите модели устройства, които Samsung пусна скоро на пазара. Увеличението при общите продажби е 23.5% - до 76 трлн. вона (63.255 милиарда долара).

Една от най-добре представящите се дивизии на Samsung за последното тримесечие е тази за произвеждане на чипове, които ще бъдат продавани на трети лица. Според осведомени тя е съумяла да си подсигурява поръчки, които ще обезпечат натоварване най-малко до края на 2023 година Това слага компанията в чудесна позиция, защото упованията на специалисти са, че цените на полупроводниците ще се повишават през тази година. За ниските цени на чиповете сега значително е виновен фактът, че един от най-големите фабрики за полупроводници на компанията - този в Сиан, Китай, не работи поради натрапен локдаун от локалните управляващи.

Отварянето на фабриката в Сиан е от основно значение на Samsung, тъй като там се създават два от главните типове полупроводници на компанията - тези за памет и Dynamic random - access memory (DRAM) чипове. Според TrendForce заводът в Сиан дава отговор за 42.5% от общото произвеждане на DRAM полупроводници в компанията, като доста търговци желаят да сключат контракти със Samsung сега, с цел да се възползват от ниските цени. DRAM чиповете са доста по сложни и затова скъпи от тези за памет.

Увеличение на поръчките за чипове, както и невъобразим до момента интерес към компютри, телефони и други електронни устройства слагат компанията в добра позиция за 2022 година " Външните опасности като възобновяването на COVID-19 и дефицита на съставни елементи към момента остават, само че най-лошото наподобява е отминало ", декларира в отчет Парк Сунг-Сун, анализатор в Cape Investment & Securities. " Компанията евентуално ще види непрестанно повишаване на поръчките за чипове от огромни клиенти тази година ", прибавя Сун.
Реклама
Очакванията са, че дефицитът на избрани елементи ще става все по-рядко срещан феномен, което би дала нужната непоклатимост на Samsung. Ако това се случи, специалисти чакат продажбите на телефони да надминат 300 млн. през 2022 година Сгъваемите телефони, които са последният шлагер в сферата, се чака да осъществят сред 15 и 20 млн. продажби.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР