Корейският сценарий не е никак изгоден нито за Украйна, нито

...
Корейският сценарий не е никак изгоден нито за Украйна, нито
Коментари Харесай

Експерт по сигурността: Корейският сценарий не е никак изгоден за Украйна и за сигурността на Европа

Корейският сюжет не е по никакъв начин преференциален нито за Украйна, нито за сигурността на Европа. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " доцент Ивайло Иванов, специалист по сигурността.

Според въпросния сюжет и двете страни може най-сетне да преминат към контрактувано преустановяване на огъня и да замразят войната.

" Ако погледнете вътрешно корейската граница, това е в действителност най-силно демилитаризираната граница в света, където непрестанно има заплаха от възникването на боен спор. Между другото, това е един от проблемите с концепцията за замразяването на спора сред Русия и Украйна или някакво помирение, тъй като в случай че следим и последните дейности на съветската страна, виждаме, че в Русия няма никаква подготвеност за откровени договаряния и за постигането на края на спора. По-скоро проличава, че всяко преустановяване на военните дейности или заледяване ще бъде просто краткотрайна пауза, която би трябвало да даде на Русия нужното време добре да поправя всички неточности, които тя направи до този миг във връзка с воденето на този спор. Включително и от позиция на подготовката на своите въоръжени сили ", разяснява специалиста.

Според него от дейностите на съветския президент и от неговите изявления, в това число при встъпването му в служба и по случай 9-ти май, също не са посочили каквито и да е признаци, че Русия има предпочитание да приключи този спор, при едни обективни условия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР