Корейската премиум марка на Hyundai - Genesis въвежда напълно безключов

...
Корейската премиум марка на Hyundai - Genesis въвежда напълно безключов
Коментари Харесай

Genesis GV60 е с дрифт режим и разпознаване на лица

Корейската премиум марка на Hyundai - Genesis вкарва изцяло безключов достъп до транспортни средства и стартира с лицево различаване и скенер за пръстови отпечатъци за първи път. А на спортната писта буйно спортните водачи могат да карат до насита в дрифт режим.

Премиум марката Genesis на Hyundai демонстрира с съперника на S-класата G90, че можете да се прави разкош и спорт в Корея. Все още не е несъмнено дали 5,45-метровата „ мокасина " ще пристигна в Европа. Но от лятото на 2021 година марката, която беше публично учредена в Германия през 2015 година, демонстрира, че Корея към този момент знае освен по какъв начин да подготви автомобилна домашна кухня, само че също по този начин знае по какъв начин да подготви извънредно уважавани първокласни ястия.

Двата седана - G70 и G80, сложиха началото дружно със SUV-овете GV70 и GV80, в началото всички единствено като стандартни мотори с вътрешно горене с бензинови и дизелови мотори, само че с в действителност финна направа и ужасно качество на обработка на детайлите. През 2022 година спортният кросовър GV60 беше прибавен като първото напълно електрическо транспортно средство на марката.

Подобно на Hyundai Ioniq 5 и Ioniq 6, и моделите Kia EV6 и EV9, той е основан на електрическата платформа E-GMP за цялата група. Благодарение на 800-волтовата технология, той реализира извънредно къси времена за зареждане, предлага се с разнообразни размери на батерията и конфигурации на задвижване: с един и два мотора, със задно задвижване или изменчиво задвижване на четирите колела.

800-волтовият задвижващ механизъм към този момент може да бъде открит в модифицирана форма в два други модела на Genesis - в петметровия седан G80 и в дългия 4,75 GV70 SUV. Genesis също по този начин доставя теглич за ремарке за последния и разрешава натоварване на ремаркето от най-малко 1800 кг - тъкмо колкото при Audi за Q8 e-tron.

По време на първите проби за шофиране в центъра за сигурност в Калинхен покрай Берлин удобният кореец потвърди, че двата му електродвигателя са яка груба мощ даже при тежък товар на куката - човек съвсем се опасява, че в режим на увеличаване общо 360 кВт ( 490 к.с.) мощността може да изскубе теглича от ремаркето.

Усъвършенстваният надзор на сцеплението и динамичността на шофиране подсигурява, че комбинацията остава на пътя даже на хлъзгаво и даже когато покритието е хлъзгаво единствено от едната половина на колата. Стандартното стабилизиране на ремаркето дава опция да се получи утвърждение за скорост от 100 км/ч за всички типове ремаркета, даже и за цялостния товар на изтегляне в случай че ремаркето не е оборудвано с съединител срещу извиване.

С по-компактния GV60, на който Genesis добави някои механически усъвършенствания за настоящата моделна година, към този момент е налична хубава спомагателна функционалност, която въобще не е за усъвършенствана непоклатимост при шофиране - сходно на Kia EV6 GT, GV60 има във версията SportPlus специфичен режим на дрифт. Чрез поредност от няколко работни стъпки, с цел да се изключи инцидентно активиране, стабилизиращото ръководство на динамичността на автомобила може да бъде изцяло деактивирано, тъй че електрическият автомобил с 490 к.с. да следва единствено законите на физиката.

Стабилизиращото задвижване на всички колела е деактивирано в режим дрифт и се задвижва единствено задната ос. Благодарение на електро-типично извънредно спонтанното подаване на мощ, е елементарно да се претрупа сцеплението на задните колела посредством целеустремено потребление на десния педал, при което задната част се плъзга в завоя. Това, което е повече от призрачен сън за естествения водач, провокира необятна, дълготрайна усмивка върху лицето на опитния състезателен лидер - ръководство с педала за газ.

Въпреки това даже опитни водачи мъчно могат да ръководят целеустремен дрифт, по-дълъг от половин обиколка върху напоената с вода кръгла писта на подготвителната площадка. След като задните колела изгубят сцепление, те форсират толкоз внезапно за елементи от секундата, че е съвсем невероятно с цел да хванете още веднъж задния край.

Друг трик, който може да се употребява доста по-често в всекидневието, който базовата версия GV-60, наречена Sport, също предлага като първото в света създадено транспортно средство, както акцентира Genesis, е отключване на автомобила посредством различаване на лица. След като сте се записали за функционалността посредством съответното меню за регистрация, електрически прибиращите се дръжки на вратите се изместват, в случай че погледнете камерата, инсталирана на B-колоната за секунда или две. Можете да влезете, без да носите ключа или смарт телефона, който също може да бъде програмиран като електронен ключ, със себе си.

Налично е различаване на пръстови отпечатъци при пускане и тръгване. Това, което на пръв взор наподобява като занимателен електронен трик, несъмнено може да има на практика приложения, изключително след основателните рецензии, че корейските коли са много лесни за отмъкване от недоброжелатели. Ако не можете или не желаете да носите ключовете за колата или мобилния си телефон със себе си, да вземем за пример когато спортувате или плувате, можете просто да оставите всичко безвредно заключено в колата и по-късно към момента можете да отключите и да продължите без никакви проблеми.

Можете да закупите GV 60 както всички останали модели Genesis в бъдеще и по класическия метод при дилър. Досега това ставаше единствено като директни продажби с персонален помощник, който освен показва колата на клиента за тест драйв, само че и я взема и връща за постоянна (и безвъзмездна!) поддръжка. Тази неповторима услуга в този момент пада тъй като търсенето на корейски коли от висок клас нараства толкоз бързо, че услугата доближава своите граници. Ето за какво в този момент се построява дребна, само че фина мрежа от стандартни търговски обекти и желаят тя да бъде отворена до 2024 година

Спецификации Genesis GV60 Sport (Sport Plus):
Дължина / широчина / височина: 4.52 x 1.89 x 1.58 м
Врати/места: 5/5
Багажник: 432-1550л., челен 20л
Товароносимост / с ремарке: 420-425 кг / 1600 кг
Задвижване - на всички колела
Мощност: 234 кВт / 318 к.с. или 360 кВт / 490 к.с.
Въртящ миг: 605 или 700 Нм
Ускорение 0-100 км/ч: 5,5 секунди и 4,0 секунди надлежно
Максимална скорост: 200 или 235 км/ч
Консумация (WLTP): 18,8 кВтч/100 км или 19,1 кВтч/100км
Пробег (WLTP): 470 км или 466 км
Капацитет на батерията (бруто): 77,4 кВтч

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР