Корейската народнодемократична република (КНДР) е обявила със закон, че е

...
Корейската народнодемократична република (КНДР) е обявила със закон, че е
Коментари Харесай

Северна Корея се обяви за ядрена държава

Корейската народнодемократична република (КНДР) е оповестила със закон, че е страна, притежаваща нуклеарно оръжие, и че всяко решение по отношение на потреблението на нуклеарни оръжия принадлежи само на нейния водач Ким Чен Ун, заяви южнокорейската осведомителна организация Renhap, като се базира на севернокорейски държавни медии.

Агенцията оповестява, че разпореждане, озаглавено " Политика в региона на нуклеарните оръжия ", е било признато от 14-ото Върховно национално заседание на Северна Корея на сесията му на 7 септември.

Документът от 11 точки включва разпореждания по отношение на предназначението на нуклеарните оръжия, състава на нуклеарните сили, командването и контрола над тях, осъществяването на решенията за потребление на нуклеарни оръжия, правилата и изискванията за тяхното потребление, мобилизацията, безвредната поддръжка и отбрана.

Третата уговорка по отношение на " командването и контрола на нуклеарните оръжия " гласи, че севернокорейският водач има изключителна власт над тях и " взема всички решения по отношение на нуклеарните оръжия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР