Корейската компания за производство на батерии SK IE Technology Co

...
Корейската компания за производство на батерии SK IE Technology Co
Коментари Харесай

Компания за батерии направи най-голямото публично предлагане на акции в Корея от 2017 г. насам

Корейската компания за произвеждане на акумулатори SK IE Technology Co притегли вложения, равняващи се на 2 милиарда $, по време на първичното си обществено предложение, съобщи Блумбърг. Това е най-голямото листване на акции на корейската борса от 4 години насам, когато компанията за видеоигри Netmarble притегли 2,4 милиарда $.

Офертите от страна на институционалните вложители на корейската борса бяха 1883 пъти повече спрямо препоръчаните от страната на SK IE Technology Co акции.

Набраният капитал ще се употребява, с цел да се разшири индустриалната мощност на компанията в Китай и Полша, както и да се увеличи нейната успеваемост.

Преди месец компанията разгласи, че възнамерява да влага сума, равняваща се на 1 милиарда $ в построяването на нови фабрики за акумулатори в Полша, с цел да отговори на нарасналото търсене на електрически коли в Европа.

Компанията, която е обединяване на две сдружения – енергийно и химическо – създава и създава свои акумулатори за хибридни коли от 2005 година

Тази година се обрисува рекордна за фондовия пазар в азиатската страна. Компаниите в Южна Корея към този момент привлякоха към 2,7 милиарда $ посредством първоначални обществени предлагания от началото на годината.  За съпоставяне през цялата 2020 година привлечената сума се равняваше на 5 милиарда $.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР