Кореспондентката на Си Ен Ен Кейтлан Колинс не е получила

...
Кореспондентката на Си Ен Ен Кейтлан Колинс не е получила
Коментари Харесай

Белият дом отне правото на достъп на кореспондентка на Си Ен Ен

Кореспондентката на Си Ен Ен Кейтлан Колинс не е получила позволение да участва на открита конференция в Белия дом през вчерашния ден поради въпросите, които задала по-рано същия ден на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Белият дом е отказал достъп на журналистката до конференцията на Тръмп и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, състояла се в Розовата градина на президентството, тъй като по-ранните й въпроси били сметнати за неуместни, оповестяват самата Колинс и организация Си Ен Ен.

По време на отразяването на предходно събитие в Овалния кабинет журналистката и някои нейни сътрудници насочиха към президента голям брой въпроси, доста от които отнасящи се до някогашния му юрист Майкъл Коен. Във вторник Си Ен Ен разгласява скришен аудиозапис, на който Тръмп и Коен разискват вероятно заплащане на някогашна звезда на сп. "Плейбой ", твърдяща, че е имала връзка с президента на Съединени американски щати. Протоколът разрешава на публицистите да задават въпроси на президента по време на сходни събития, отбелязва АП. За разлика от предшествениците си, Тръмп постоянно им дава отговор.

Колинс съобщи, че по-късно прессекретарят на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс и шефът на връзките Бил Шайн са порицали журналистката. Те са й споделили, че не може да участва на конференцията в Розовата градина, на която са поканени всички други упълномощени в Белия дом публицисти.

Асоциацията на кореспондентите, упълномощени към Белия дом разкритикува остро решението на Белия дом, определяйки го като неправилно и несвоевременно. От своя страна Сандърс отбрани решението си и съобщи, че в края на срещата Колинс е крещяла въпросите си, отказвайки да напусне, макар че е била помолена нееднократно да го направи.

"Ние поддържаме свободните медии и призоваваме всички да почитат президентството и гостите на Белия дом ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР