Кореспондентът на БГНЕС от Благоевград уточнява, че машината е паднала

...
Кореспондентът на БГНЕС от Благоевград уточнява, че машината е паднала
Коментари Харесай

Откриха изчезналия край Гърмен хеликоптер, пилотът е загинал

Кореспондентът на БГНЕС от Благоевград прецизира, че машината е паднала в дерето на река Канина, на 1,5 км от Гърмен.

През днешния ден за търсене на машината и спасяването на водача беше задействан екип военнослужещи с въртолет " Кугър ".

БГНЕС напомня, че частният хеликоптер е нает от варненска компания от Югозападно държавно дружество (ЮЗДП) да третира от въздуха нашествията на процесионка, която е опасност за бора и иглолистните типове в региона. Машината е пръскала до през вчерашния ден, четвъртък, следобяд. Тази заран към 7.30 часа хеликоптерът е изхвърчал от стадиона на село Гърмен в посока Цалапица, Пловдивско. Връзката с водача е изгубена минути след 8.00 часа.

Маршрутът на изчезналия хеликоптер минавал диагонално на задачите Родопи. Територията е едва обитаема и огромна част от нея е с гъста гора. След като в ранния следобяд през днешния ден машината не е кацнала в Цалапица, е подаден сигнал за липсващ хеликоптер по трасето. В 14.01 часа от авиобаза Крумово излетя екипаж военнослужещи с вертолет „ Кугар “, чиято задача бе търсене и избавяне.

Моделът на машината е „ Робинзон ”. Издирвателната акция щеше да бъде прекъсната поради влизането в тъмната част на денонощието, когато бе открит сигнал от хеликоптера.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР