Коремното възлизане на президента Румен Радев пред командосите в Пловдив

...
Коремното възлизане на президента Румен Радев пред командосите в Пловдив
Коментари Харесай

Властта помпа рейтинг с физкултура

Коремното възлизане на президента Румен Радев пред командосите в Пловдив възпламени обществените мрежи. Възторжените мнения за физическата форма на президента, който се врътна на лоста без даже да разкопчае сакото на костюма си доминираха. Особено възхитени бяха дамите, които очевидно ще преобладават като електорат на една бъдеща президентска партия, в случай че тя се появи на хоризонта. Не бяха малко и ироничните и хапливи реплики, че след конското от съветския патриарх, Радев е намерил метод да понапомпа накърненото самочувствие. Така или другояче не всеки ден може да се види по какъв начин 54-годишен мъж прави на висилката упражнение, което

е непостижимо за 90 на 100 от днешните младежи

Бащите и дядовците им помнят, че в казармата доста новобранци спяха под лоста, до момента в който преборят пустото коремно. Най-голям препъникамък да се превъртиш са непотребните килограми. Те пък най-лесно се лепят, когато човек влезе в политиката и зачести с трапезите и наздравиците. Затова и поканата на водача на " Глас Народен " Светльо Витков, който се врътна след Радев и пусна клип, към военния министър Красимир Каракачанов да се качи на лоста си е огромно предизвикателство. Все отново от настоящия кабинет на пръв взор късмет да създадат най-малко едно коремно имат най-вече двама-трима. Сред тях обаче надали е министър председателят Бойко Борисов, който дълго време обираше лаврите като спортяга №1 в родната политика. Лидерът на ГЕРБ постоянно подвига купи по тенис, беше на път да влезе в Гинес като най-възрастния картотекиран професионален футболист в отбора на " Витоша "
(прочул се повече като " Бистришките тигри " ), където министър председателят ниже голове с съдбовния №13.

А и на фотосите от Банкя щангата се появява като декор по-често от магнолията. За черния пояс от каратето и другите юношески подвизи на Борисов пък се знае и написа доста.

И до момента в който министър председателят се вихри в най-популярните спортове, Румен Радев изненадващо избра гимнастиката. Но пък блесна с ефектно осъществяване, което сигурно ще постави някой % от горната страна върху така и така високия му рейтинг. Заради Радев от вторник в дежурните политически лафове влезе и въпросът: " Ти коремното можеш ли го? ".

Така сегашният президент към този момент е с едни гърди и пред своя предходник Георги Първанов, който преди 12 години също се хвана за лоста във към момента съществуващата танкова бригада в Сливен, само че направи единствено набиране.

Майтапчии в нета изправят Радев дори и против самия Владимир Путин,

индивидът, който никой няма право да побеждава

Във фейсбук върви комична фотография на съветския президент, който е на обзор при доктор. Руският държавен глава е гол до кръста и се държи за рамото. Към фотографията роден зевзек е добавил шеговит текст: „ Еми, гледах по какъв начин Радев го прави и след това нещо щракна ей тука ". Кадърът се появи броени преди президентските избори в Русия на 18 март и най-запалените русофили към този момент го одобряват като провокация против властелина на Кремъл. Засега обаче Волен Сидеров не се е обадил по въпроса.

Всъщност Путин ги може най-добре номерата със спортните подвизи. Периодично той се появява на татамито като ловък джудист, който тръшка противници, вкарва шайби като хокейната звезда Овечкин, кара ски и язди гол до кръста кон. Наскоро Дойче веле даже проучва, че сегашната акция на Владимир Владимирович е ориентирана главно към застаряващите рускини, които така и така са с 10 милиона повече от мъжете. А Путин постоянно е кукуряк, а мускулите му играят като зърната на Дуейн Джонсън - Скалата в най-хубавите му години на кечист.
Моделът " със спорт към по-висок рейтинг " от дълго време е известен измежду родните политици. Примерите са доста. Дори и Корнелия Нинова яхна кон на предишния Тодоровден, повеждайки Българска социалистическа партия към изборите като една алена Райна княгиня.

Евроизборите и локалният избор следващата година също ще провокират спортни подвизи.

Румен Радев подвигна летвата с коремното, само че сигурно ще има опити за още по-ефектни осъществявания. За наслада на публиката, която не помни за политиката, до момента в който се диви на мускулите на властта.

* * * * * * *

Тръмп разпуска с голф,

Трюдо смая с йога

Световните водачи постоянно попадат в обективите, демонстрирайки добра спортна форма. Безспорно, на първите места, в случай че бъде основана такава ранглиста, ще застане съветският президент Владимир Путин. 65-годишният държавен глава на Русия е занаятчия на спорта по джудо и самбо. През септември 2006 година стана почетен президент на Европейския съюз по джудо, а през 2010 година получи диплом " Доктор в региона на джудото " от южнокорейски университет. През 2013 година получи почетен девети дан по таекуондо, а година по-късно - осми дан по карате. Миналата година влезе в новините, обещавайки да даде научен урок по джудо на унгарския министър председател Виктор Орбан, до момента в който присъстваше на откриването на международното състезание по джудо в Будапеща.

Американският президент Доналд Тръмп не може да се похвали със спортни достижения, даже и в младежките си години. Макар по растеж и килограми да е покрай американския футбол, той е обожател на голфа. Проучване от края на предходната година сподели, че 25% от времето през първата си година в Белия дом, Тръмп е прекарал, целейки дупките.

Неговият предходник Барак Обама също е обожател на голфа, както и на баскетбола.

Британското кралско семейство е известно с любовта си към полото, а пък актуалният външен министър Борис Джонсън е същински обожател на колелото. Докато беше кмет на Лондон, той постоянно ходеше на работа с велосипед. През зимата немският канцлер Ангела Меркел постоянно практикува ски тичане. Френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Бриджит от своя страна бяха щракнати да карат колела.

Истински спортсмен е и канадският министър председател Джъстин Трюдо. Той е фен боксьор, карал е сноуборд като по-млад, в този момент постоянно тича и.... практикува йога. Негова фотография с проява на една от йога позите се трансформира в същински шлагер. Трюдо, прочут и със пристрастеността си към необикновените десени на чорапите, които носи, също по този начин кара каяк. Миналата година влезе в новините, защото разцелува младоженка, до момента в който караше каяк край Сидни. Към него се доближили младоженците Мишел и Хайнър Грюцнер, чието сватбено празненство било напълно наоколо. Двамата позираха за селфи с канадския министър председател. Трюдо даже целуна булката, и то два пъти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР