Коремните мускули се считат за най-трудолюбивите мускули на човешкото тяло. Но

...
Коремните мускули се считат за най-трудолюбивите мускули на човешкото тяло. Но
Коментари Харесай

Опасен навик: учените казаха защо е вредно постоянно да гълтате корема си

Коремните мускули се смятат за " най-трудолюбивите " мускули на човешкото тяло. Но несъразмерното напрежение на коремните мускули, изключително при непрекъснатото му прибиране, може да докара до дисбаланс на тези мускули. С течение на времето това може да аргументи по този начин наречения синдром на пясъчния часовник. Това може да докара до формиране на дипла в средата на корема. Но заради това вътрешните органи и други елементи на тялото могат да страдат, изяснява Адам Тейлър от университета Ланкастър, Англия.

Според Тейлър аргументите за синдрома на пясъчния часовник, който води до дисбаланс в работата на мускулите, могат да бъдат следните:
вродени болести, които предизвикват извънредно развиване на коремните мускули;лоша стойка, която води до болежка в корема и хората се пробват да я понижат с мускулна контракция;постоянно прибиране на корема, което се прави от хора, които са недоволни от външния си тип.
„ Когато придърпваме корема, това води до стесняване на ректуса на корема и това основава дипла в корема “, споделя Тейлър, пише ScienceAlert.

Според учения непрекъснатото прибиране на корема оказва по-голям напън върху мускулите на долната част на гърба и врата, като по този метод има гибелен резултат върху тях.

„ Това понижава наличното пространство за коремните органи. Това се отразява отрицателно както на вътрешните органи, по този начин и на диафрагмата, която е главният мускул, участващ в процеса на абсорбция на въздух. Това също води до повече напрежение върху мускулите на тазовата област и гръбнака ", споделя Тейлър.

Според учения, съгласно някои проучвания за резултата на синдрома на пясъчния часовник върху дихателния потенциал на човек, количеството издишан въздух се понижава с 34%, а общият потенциал на белите дробове с 27% - 40%.

„ Все още не е ясно дали този синдром води до дълготрайни отрицателни промени в дихателната система, само че в кратковременен проект води до по-голяма отмалялост заради понижаване на доставката на О2 в кръвта “, споделя Тейлър.

Но в действителност със синдрома на пясъчния часовник може да се оправим сполучливо. За да извършите това, би трябвало да изпълнявате специфични извършения за подсилване на коремните мускули.

" Препоръчително е да не прибирате стомаха. Ако нещо ви боли и се пробвате да облекчите болката по този метод, тогава е по-добре да се консултирате с доктор. Ако прибирате стомаха, с цел да наподобява по-добре, тогава е по-добре да вършиме специфични контроли за подсилване на мускулите, които също ще предлагат експерт по тематиката “, споделя Тейлър.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР