Корекции в Плана за възстановяване и устойчивост България може да

...
Корекции в Плана за възстановяване и устойчивост България може да
Коментари Харесай

И министърът на туризма иска промени в Плана за възстановяване

Корекции в Плана за възобновяване и резистентност България може да изиска в още една област - туризмът. Това стана ясно от телевизионно изявление на отрасловия министър Илин Димитров. Той ще упорства за повече средства в бранша.

" Нито лев не е очакван особено за туризъм, а проектът е за цялата стопанска система. Туризмът е позволен за кандидатстване - в случай че имаме опция да го преработим, ние ще успеем да насочим повече средства за бранша ни ", означи Димитров, представен от Българска телеграфна агенция.
 ИПИ: Най-големите опасности пред Плана за възобновяване са политически
Корупция и неприятна администрация - най-големите опасности пред БГ проекта за възобновяване

Експертите дадоха съответни рекомендации по какъв начин България да не пропилее европейския запас

По думите му проектът е юридически от няколко държавни управления, само че туризмът е " останал встрани " и по тази причина в този момент " интензивно " ще упорства за още пари.

В същото време, Илин Димитров уточни, че секторът се възвръща добре след пандемията - през 2019 година туристите у нас са били 7 740 000, 5 356 000 през 2021 година, 6 976 000 през 2022 година Въпреки войната и макар компликациите, ние вървим напред: чакам през идната година да задминем 2019 година по пазари, съобщи той.
 Силно лято за българския туризъм
Силно лято за българския туризъм

Туристите похарчиха с 19% повече това лято у нас, по отношение на последнота предкризисна година

Димитров добави, че чака през 2023 година приходите от туризма да са 8,5 милиарда лв.. Министърът разяснява още, че над 60 % от туристите у нас са българи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР