Корабната хиперзвукова ракетна система „Циркон“ е на последния етап от

...
Корабната хиперзвукова ракетна система „Циркон“ е на последния етап от
Коментари Харесай

Путин: Свръхзвуковите ракети „Циркон“ са в последен стадий на изпитания

Корабната хиперзвукова ракетна система „ Циркон “ е на последния стадий от държавните тествания, съобщи във вторник, 25 май, съветският президент Владимир Путин на среща с управлението на съветското министерство на защитата и представители на отбранителната промишленост на страната, предава EA Daily.

„ Армията и флотът получават най-новите оръжия и военна техника с висока динамичност. По този метод капацитетът на нуклеарната триада е съществено засилен. Бойните благоприятни условия на Военноморски сили са разширени, в това число за сметка на кораби с крилати ракети „ Калибър “, съобщи съветският водач. „ Корабната хиперзвукова ракетна система „ Циркон “ е на последния стадий от държавните тествания “, сподели президентът.



Както акцентира президентът, във Военно-космическите сили над 70 % от зенитно-ракетните полкове са преоборудвани с съвременни системи С-400, идната стъпка е снабдяването на войските със системите С-500, тестванията на които към този момент се приключват сполучливо.



„ Бих желал също да отбележа, че предприятията от военно-индустриалния комплекс и Министерството на защитата са открили дейно съдействие в доставката и поддръжката на оръжия и съоръжение през целия им витален цикъл, т.е. от разработка и серийно произвеждане до обслужване и ремонт “, добави той.

Путин също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че съветската войска е първата в света, получила хиперзвуково оръжие, в това число неповторимата ракетна система с междуконтинентален обхват „ Авангард “ с планиращ хвъркат блок.

„ Освен това към този момент са осъществени повече от 160 полета от авиационната ракетна система „ Кинжал “ в границите на бойно дежурство и въздушно наблюдаване. Трябва да развием този мощен запас, който Русия има “, заключи Путин.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР